Има един общински съветник в София, който беше председател на

...
Има един общински съветник в София, който беше председател на
Коментари Харесай

Ново разграждане във Възраждане: Изгонените депутати сезират гл...

" Има един общински консултант в София, който беше ръководител на групата на „ Възраждане “, когато имаше такава група, преди той да я самокатастрофира и да се детронира като ръководител на групата - Деян Николов. Той неведнъж твърди, че са му предложили милиони, с цел да направи сглобка в СОС. Подтекстът на това го виждам го като политическо говорене. Аз не съм взел пари, само че евентуално другите от „ Възраждане “ са взели пари, с цел да гласоподават по избран метод ", съобщи Николай Дренчев, един от тримата изключени от ПГ на „ Възраждане “.

„ Размятането на такива суми съставлява грозно корупционно закононарушение. Става въпрос за съществено закононарушение. Аз и моите сътрудници самостоятелни народни представители през вчерашния ден сезирахме основния прокурор за тези изказвания. Евентуално да предприеме някакви следствия по тази тематика, да откри дали на лицето Деян Николов някой му е предложил, какво е предложил, против какво му го е предложил, предложил ли е и на други хора. Идеята е да се изсветли този въпрос “, акцентира той.

 

Според него надали основният прокурор е чакал тяхното сезиране, защото се тиражираха интензивно тези изказвания през миналата седмица, само че добави: „ Отдаваме го на чисто политическо говорене, евентуално няма да излезе нищо от тази работа. Но самодейността за това следствие е да се покаже има ли давани милиони, дали Николов е част от корупционна скица, дали Николов е жертва или очевидец на такива дейности, това е в патримониума на основния прокурор. “

 

Относно думите му, че в случай че Костадин Костадинов бил на власт, щял да го вкара в Белене, Дренчев посочи: „ Всяко преждевременно деяние, изключително когато е коренно, води в една неправилна повърхност. Злоупотребата с власт не е от през днешния ден. Виждате по какъв начин нашата некоалиция и несглобка злоупотребява във връзка с Конституцията и връщането през вчерашния ден на ветото на президента. Това е нещо, което всяка власт би трябвало да внимава да не ѝ се случва ".

 

, тъй като съгласно водача на партията Костадин Костадинов те са номинирали общинските съветници в София, които гласоподаваха друго от сътрудниците си за ръководител и влязоха в диалозите за систематизиране на комисии.

Ден преди този момент групата на партия " Възраждане " в Столичния общински съвет се разпадна след вота за ръководител на градския парламент.

За кандидатурата на претендента на ПП-ДБ-СС Цветомир Петров гласоподаваха четирима съветници от " Възраждане " - Красимир Гълъбов, Венци Стойчев, Васил Драганов, Севделина Петрова. Това стана мотив четиримата да бъдат изключени от групата в общинския съвет. За да образува група в Столичния общински съвет, една политическа групировка би трябвало да разполага с най-малко петима членове. След изключването на четиримата съветници от " Възраждане ", партията към този момент разполага с трима свои представители и на процедура група няма.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР