Има един ден в годината, в който България изглежда така,

...
Има един ден в годината, в който България изглежда така,
Коментари Харесай

Президентът: В днешния ден сваляме доспехите, зарязваме злободневните дискусии, пози, титли и крачим заедно в шествието

Има един ден в годината, в който България наподобява по този начин, както мнозина желаеме да я забележим. Има един празник, за който не спорим. В Деня на светите братя Кирил и Методий смъкваме доспехите, зарязваме злободневните полемики, пози и трофеи и крачим дружно в шествието, тъй като в полето на науката и културата - цялостен живот си оставаме възпитаници. На 24 май всички сме деца. Това сподели президентът Румен Радев в празничното си слово по случай 24 май пред Националната библиотека в София, съобщи кореспондент на " Фокус " .

" Днес си спомняме буквите и лицата на учителите, които са ни създали хора. От България потеглят значими културни процеси в Европа. Затова ние българите сме неделима част от Европа. Не по благосклонност, а по принос. Не за услуги, а поради заслуги и през днешния ден ние би трябвало да се гордеем с това ", сподели още президентът Радев.

" На 24 май всички българи имаме мотива да почувстваме уюта на своя роден език. Нека не забравяме, че ние живеем с езика и той живее посредством нас. Че всички дружно подреждаме своя личен дом, дано го пазим. Нека през днешния ден създавайки българския език в нашите диалози, да го вършим толкоз богат и експресивен, колкото го наследихме от нашите прародители “, съобщи президентът.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР