Има две Българии – едната на тройната коалиция ГЕРБ-ПП-ДБ-ДПС и

...
Има две Българии – едната на тройната коалиция ГЕРБ-ПП-ДБ-ДПС и
Коментари Харесай

Нинова: Монтана има нужда от 40 млн.лв. след наводненията. В държавния фонд за бедствия няма толкова

" Има две Българии – едната на тройната коалиция ГЕРБ-ПП-ДБ-ДПС и другата на страдащите хора. Тройната коалиция се занимава единствено с делене на порции на властта и постове. В действителната България хората страдат от беднотия и неправда. “

 

Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в Монтана, където се организират изнесени съвещания на Изпълнителното бюро с управленията на партийните структури в Монтана, Враца и Видин. Обсъждат се настоящата политическа конюнктура, локалните проблеми за всяка област и подготовката за локалните избори.

 

„ Притеснени сме по два въпроса. Първият са последствията от наводненията и възобновяване на инфраструктурата и домовете на хората. Вторият е, че няма планувани средства в бюджета за ремонт на стената на язовир " Огоста ", уточни пред локални медии Нинова.

По първата тематика тя изрази терзание, че не са обезпечени задоволително средства за помощ на потърпевшите от наводнения в област Монтана.

 

" Предварителните проекти за инфраструктура и за помощ за област Монтана  са към 40 милиона, а сега в бюджета е планувано средствата за Фонд " Бедствия и повреди " да се усилят единствено с 30 милиона и то за цялата страна. Затова ние настояваме тези средства да се усилят. Не можем да оставим по този начин тези градове и села, които пострадаха. Невъзможно е хората да продължат да живеят по този метод ", акцентира водачът на Българска социалистическа партия.

 

" Притеснява ни и това, че няма планувани средства в бюджета за ремонт на стената на язовир " Огоста ", за което ние настояваме от дълго време. И по време на държавното управление, в което участвахме бяхме почнали целия този развой по възобновяване на язовира ", сподели още Корнелия Нинова.

 

Тя прикани държавното управление да направи цялостен обзор и проверка на желанието на служебния министър на стопанската система да построи фотоволтаична централа в язовира.

 

" Това е неуместно и недопустимо. Язовирът е част от системата за национална сигурност. Вземам мотив от съответния случай за язовир " Огоста ", с цел да слага въпроса на национално ниво: язовирите би трябвало да са държавна грижа, да се стопанисват и ръководят от страната. Особено такива, които са детайл от националната сигурност. Не би трябвало да се позволява, изключително върху " Огоста ", да се вършат фотоволтаици. Този план беше ориентиран към частен интерес и частна облага, изгодите за региона не бяха никакви ", безапелационна бе Нинова.

Тя пое ангажимент социалистите да търсят благоприятни условия и в бюджета, и в диалог с министър Василев, за финансиране ремонта на язовирната стена.

 

" Наша борба и дълготрайна политика е също Фонд " Северозапад ". Ние направихме, благодарение на жителите на северозападните области, специфичен Закон за Северозапада, който предвиждаше целеви фонд със средства, който да се влага за развиването на  региона. В момента това нещо го няма - нито като политика на държавното управление, нито като финансиране в бюджета ", обърна внимание Корнелия Нинова.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР