Има два бързи начина да обиколите шест карибски държави –

...
Има два бързи начина да обиколите шест карибски държави –
Коментари Харесай

На Бахамите превръщат съсипан остров в карибски рай

Има два бързи метода да обиколите шест карибски страни – да слушате Покана за пътешестване или да плавате с круизен транспортен съд сред островите. Изпълвителният шеф на списание „ Наш дом “ Петя Кръстева е от по-късметлиите.

 

Неотдавна тя дебаркира в Колумбия, Ямайка, Аруба, Панама, Коста Рика и на един необитаем остров. Как да пропусна опцията да я поканя?!

Тя одеве се е завърнала от Картахена, само че мечтае още веднъж да се върне в Колумбия. Може би тъй като няма фотография с един от знаците на Картахена - дамите паленкерас.  Те са облечени в цветни обичайни облекла и носят големи купи с тропически плодове. В името им е закодиран техният генезис – те са родом от първия град, освободен от плебеи, Сан Басилио де Паленке. Те с наслада театралничат за с туристите против скромна сума.

 

Ямайка, Джамейка, реге, расти, Боб Марли… Това е първата асоциация от блажения карибски остров. Едно райско кътче с живописна природа, зашеметяващи залези, пещери, водопади и извори, по едно и също време сантиментален и загадъчен. Но Петя е видяла и още нещо. И, несъмнено, ще ни го опише.

 

Панамският канал е един от най-големите и сложни строителни планове, само че с помощта на него корабите не изминават дългия и рисков път през нос Хорни или Магелановия пролив, с цел да преминат от Атлантическия в Тихия океан. Петя Кръстева го е направила единствено за час, по суша.

 

В описа й следват Аруба, Пуерто Лимон в Коста Рика и безлюдният Бахамски остров Оушън пристан, който круизната компания е трансформирала от рухнала в екокатастрофа каменна кариера във филиал на парадайса. Честно казано, на Карибите хубостите са повече от забележителностите, само че и това си има прочут сексапил.

 

Няма метод да сбъркате Музея на килима в Баку, даже да не подозирате за съществуването му. 

 

Повече за него, четете тук

 

https://dromomania.bg/2024/04/13/%d0%b2%d0%b8%d1%82%d1%80%d0%b0%d0%b6%d0%b8-%d0%bf%d0%be%d0%b2%d1%82%d0%b0%d1%80%d1%8f%d1%82-%d1%88%d0%b0%d1%80%d0%ba%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%bd%d0%b0-%d0%bf%d0%be%d1%81%d1%82%d0%b5%d0%bb%d0%ba%d0%b8/

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР