Има достатъчно твърдения и конкретика, за да се разкрие чудовищна

...
Има достатъчно твърдения и конкретика, за да се разкрие чудовищна
Коментари Харесай

ДПС алармираха за чудовищна схема по придобиване на българско гражданство

Има задоволително изказвания и конкретика, с цел да се разкрие чудовищна скица по придобиване на българско поданство и издаване на документи с погрешно наличие. Това съобщи на брифинг в Народното събрание депутатът от Хамид Хамид.

,,В сигнала се съдържат изказвания, че над 120 лица, главно китайци, част от които работят за китайските специфични служби, и руснаци са получили пребивавания, като са употребявали едни и същи пълномощници, превъртали са едни и същи суми през една банка и са получавали пребивавания от 2015 до 2021 г.'', сподели още той.

,,Ето за какво настояваме тези изказвания да бъдат тествани, тъй като в сигнала се съдържат съответни имена. Посочват се тримата медиатори, двете компании, с които всички тези китайци и руснаци имат подписани контракти. Интересно е, че всички инвестции са на стойност 1 млн. и един лев и всички документи са издавани от лицето Стамен Янев'', уточни Хамид Хамид.

Той е "вечната Амбър " в Агенцията за задгранични вложения, макар че е заемал тази служба при ръководството на ГЕРБ. Същият е още веднъж назначен в Агенцията за задгранични вложения като изпълнителен шеф от един длъжностен министър на стопанската система – цар Киро. И през днешния ден това лице извършва тези пълномощия, същият бе награден и с поста ръководител на Надзорния съвет на ББР. Въпросът е дали това лице е от свитата на цар Киро, попита той.

Очаквайте детайлности!
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР