Има доста начини, по които влудяваме кучетата, без изобщо да

...
Има доста начини, по които влудяваме кучетата, без изобщо да
Коментари Харесай

Нещата, Които Кученцата Не Искат Да Правим С Тях

Има много способи, по които влудяваме кучетата, без въобще да подозираме. Ето някои от нещата, които четириногите ни другари по никакъв начин не обичат да вършим.
1. Да ги гушкате

Може да си мислите, че няма неприятно в това да обвиеш ръце към врата на обичаното животно, но учени са разкрили, че това стресира кучето. Макар някои от тях да изтърпяват прегръдката, други я виждат като нападателен акт на доминация.

2. Да им говорите повече с думи, в сравнение с с придвижвания

Тъй като кучетата не схващат какво им споделяме, с изключение на няколко думи и изречения, те имат потребност от жестове, с цел да схванат какво се желае от тях. Смесването на вербални и физически команди е объркващо за тях.

3. Да ги потупвате по главата

За нас е най-нормално да се претегнеш и да погалиш кучето по главата. Въпреки, че доста от тях ще го изтърпят, множеството няма да са удовлетворени.

4. Да ги гледате в очите дълготрайно

Може да се взирате, колкото си щете, в очите на домашния ви любим, само че когато си имате работа с непознато куче, това е прекомерно нежелателно. Може да задейства нападателна реакция.

5. Да ги оставите без ред и организация

Кучетата обичат нещата да са предвидими и да знаят какви са границите им. Ако се придържате към реда и прилагате разпоредбите, те ще са спокойни и ще ви имат доверие.

6. Да ги държите на пай мотив

Кучетата умеят майсторски да поясняват възприятията ви посредством мотива. Когато го тържите изкъсо, те усещат, че сте уплашени и се усещат напрегнати на собствен ред. Когато държите каишката свободно, това е сигнал, че всичко е наред, тъй че могат също да се успокоят.

7. Да не им позволявате да душат по земята

Изследването на околната среда посредством обонянието е нещо като писмеността за кучето. Ако не го оставяте на мира да подуши в близост, когато сте на разходка, то не може да се потопи в света оттатък входната ви врата.

8. Да ги карате да поддържат връзка с хора и кучета, които не обичат

Да карате кучето да се изправи против страховете си и да контактува с други кучета или непознати, от които се опасява, или просто не желае да поддържа връзка постоянно, е контрапродуктивно и може да бъде последвано от захапване.

9. Да бъдете напрегнати

Тъй като са специалисти в разчитането на езика на тялото, кучетата елементарно усещат и отразяват метода, по който се усещаме. Колкото по-напрегнати сте вие, толкоз по-напрегнато става и то. Ако желаете домашния ви любим да се успокои, първо се успокойте вие.

10. Да бъдете скучни

Стопани, заети с досадна къщна работа, които не желаят да си играят с теб – това е кошмарът на всеки домакински любим. Не забравяйте да прекарвате радостни моменти дружно с правилния си другар, който през целия ден ви е чакал да се приберете и да си играете.

11. Да ги излагате на мощни миризми

Кучетата са сред 10 и 100 хиляди пъти по-чувствителни към аромати, в сравнение с сме ние. Заради това те ненавиждат мощните миризми. Ако планирате да употребявате мощни почистващи препарати, които смущават обонянието им, направете им услуга и го правете, когато те са надалеч.

Източник: Обекти.бг
Източник: secret.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР