Има данни за забавяне на действията на служителите на областната

...
Има данни за забавяне на действията на служителите на областната
Коментари Харесай

МВР: Има данни за забавяне на действията на полицията в Габрово

Има данни за закъснение на дейностите на чиновниците на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Габрово. Това счита заместник-вътрешният министър Красимир Ципов.

Ръководството на Министерство на вътрешните работи да направи оценка в незабавен порядък на дейностите на чиновниците на Областната Дирекция на полицията в Габрово. За това прикани депутатът от ГЕРБ и член на вътрешната комисия Пламен Нунев. Според него има закъснение на дейностите на органите на реда. В това се съгласи и зам.-вътрешният министър Красимир Ципов. Той сподели също по този начин, че в случай че се откри, че има нарушаване, ще се стигне и до дисциплинарни санкции. Според него е имало провокации по време на митинга.

Пламен Нунев, народен представител от ГЕРБ: Имаме закъснение на дейностите и на реакциите от ОД на Министерство на вътрешните работи. Как се действа при такива случаи? Посещава се незабавно местопроизшествието след получения сигнал, откриват се причинителите, задържат се за 24 часа. Стартира бързото полицейско произвеждане и по опция, в случай че могат да бъдат наказани незабавно, всичко щеше да бъде обикновено по ситуацията.
Красимир Ципов, зам.-министър на вътрешните работи: Моята оценка е, че има закъснение и заради тази причина сме назначили инспекция. По тази причина желаеме да бъде изработен и разбор на всички дейности, които са били подхванати от управлението на ОД на МВР-Габрово. Имаме данни за провокации. Няма по какъв начин, в случай, че се разделя този митинг на 3 лъча - в един миг, в първия или във втория лъч нещата да са релативно спокойни, а в третия лъч да се стигне до мятане на камъни, димки и бомбички по ораните на реда.

 

От Вътрешна македонска революционна организация пък приканиха да бъдат направени законови промени по Закона за административните нарушавания и да бъдат въведени нови санкции

Искрен Веселинов, народен представител от " Обединени патриоти ": Ние имаме потребност от нови типове санкции и в действителност това предлага Красимир Каракачанов, това предлагаме ние от Вътрешна македонска революционна организация, пък и всички сътрудници от " Обединени патриоти " са осведомени с тематиката. Тези санкции би трябвало да бъдат две. Едното е полагане на безплатен труд в интерес на обществото, второто е задържане в териториалните структури на Министерство на вътрешните работи. Тези санкции ще бъдат за едно нарушаване, могат да бъдат сред 40 и 200 часа годишно.
От Вътрешна македонска революционна организация също по този начин споделиха, че схващат протестиращите, на които не им е устоят нервите, само че приканиха да се въздържат от провокации.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР