Има буквално десетки видове масло, които се предлагат в магазинната

...
Има буквално десетки видове масло, които се предлагат в магазинната
Коментари Харесай

Как се бие домашно масло

Има безусловно десетки типове масло, които се оферират в магазинната мрежа. Цените на продукта са разнородни, само че за жалост не можем да твърдим, че дават отговор на усета и качеството.

Има метод, по който може да се реализира съвършен баланс сред усета и качеството на маслото без да се тормозим за наличието на по този начин нездравословните Е-та. Това е допустимо като приготвим сами домашно масло.

За задачата е нужна животинска сметана с 35 % масленост. Няколко са методите да извършите масло. Трудоемки са, само че откакто станете подготвени, като се изключи че ще имате първокласен артикул, умерено можете да пропуснете тренировката за ръце във фитнеса.

Приготвяне на масло с буркан

При този метод за подготвяне на масло ви е нужен буркан с съдържимост 700 мл. Изсипете в него 300 мл сметана, след което започнете да го разклащате пламенно. Използвайте и двете ръце. След 15 минути сметаната се пресича, а на 18 стартира да се чува шлюпащ тон.

Това значи, че сте подготвени. Маслото е готово, а от него се е отделила течност, известна като бътермилк, която също може да се употребява в кулинарията.

 Домашно Масло

Методът за подготвяне на масло в буркан е по-труден от останалите, само че бъдете сигурни, че когато станете подготвени, ще сте изхабили толкоз калории, че по-късно без терзания и угризения можете да опитате готовия артикул.

Приготвяне на масло с ръчен миксер

Можете да приготвите масло и с ръчен миксер. Всяка стопанка има подобен в кухнята си. Поставете сметаната в дълбока купа и започнете пламенно да разбивате. Маслото ще е готово след към 16 минути. Предимството на този способ е, че понижава напрежението в ръцете, до момента в който ги сменяте при разбиването.

Приготвяне на масло със неподвижен миксер

Най-лесно се подготвя масло със неподвижен миксер. В взаимозависимост от размера на съда за разтрошаване прибавете 200 или 300 мл сметана и пуснете машината. След това прочетете някоя от многото вкусни предписания с масло. След 18 минути ще имате подготвен артикул.

Трябва да знаете, че от един литър животинска сметана с 35 % масленост се получават към 400 грама масло и 600 мл бътермилк. Преди да започнете да приготвяте маслото, сметаната би трябвало да е със стайна температура.

Оставете готовия артикул в цедилка или тензух, с цел да се изцеди по-добре. За да се отдели допустимо най-вече водата от маслото, откакто то се прецеди, се разрушава още веднъж.

Все още мекото масло може да се оформи на шаблон като се пресова в подобаваща кутия и се остави да се охлади в ледник. След като се охлади се изважда от кутията.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР