„Има 3 варианта пред страната – лоши са, но трябва

...
„Има 3 варианта пред страната – лоши са, но трябва
Коментари Харесай

Дончев: Вариантите пред България са лоши, но политически диа...

„ Има 3 разновидността пред страната – неприятни са, само че би трябвало да стартираме да си приказваме “, счита Томислав Дончев, откакто ГЕРБ върна втория изследователски мандат за държавно управление на президента Радев.

Първият, да бъде формирано държавно управление с третия мандат. То ще бъде едва, без ясна политика и поддръжка, изясни Дончев.

Изборите 2 в 1 също са неприятен вид, счита някогашният вицепремиер. Причината е, че ще се утежни технологията на гласоподаване, а търпението на хората има граници и не би трябвало да си играем с него.

" Парламентарни и президентски на разстояние една или 2 седмици също не е добър вид. Ще пристигна време, в което ще бъде настоящ въпросът: " Кой сътвори този безпорядък? ", изясни Дончев.

" Надявам се България да има държавно управление. Няма логичност първият да не може да сформира държавно управление, вторият да не може, а да може третият или четвъртият. Това е странна логичност ", добави той. " Боим се, че с наближаването на предварителни избори партиите ще се радикализират, всеки ще предлага повече и повече, с цел да направи усещане, което не е добра формула за актуализация на бюджета. Не, че тя е съвършена ", сподели още Дончев.

От ГЕРБ неведнъж приканиха другите парламентарни сили да стартират да си приказват между тях и обясниха, че към този момент би трябвало да е ясно, че диалози без ГЕРБ-СДС не са вероятни.

" Политическият разговор няма опция. Вече би трябвало да стартираме да си приказваме и да стане ясно, че без ГЕРБ-СДС и без диалози с нас не може да се върви напред ", сподели Даниел Митов и изясни, че от партията не чакат да бъдат поканени на диалози за третия мандат.

100% нови избори ще има, щом другите две партии са в съпротива, счита още Митов.

" Партиите, които се пробваха да се показват за опция не съумяха по никакъв метод да работят по разпоредбите на парламентарната народна власт. Не можаха да се схванат за състава на държавно управление. Същия миг се пробват да играят странни функции на съпротива макар че към този момент са взели цялата власт - ръководител на Народно събрание има Има Такъв Народ, множеството комисии са взели, дали са 2 значими комисии на Движение за права и свободи. Не можем да разберем от кое място накъде е тази странна рекламация да се показват за съпротива. Имаха отговорността да сформират кабинет и се провалиха. Беше ясно какво ще създадем ние през цялото време. Ние го декларирахме ясно ", сподели още Даниел Митов.

След връщането на мандата е била наранена и тематиката за дата на президентските избори, само че тя ще бъде решена от Народното събрание, означиха от ГЕРБ.

Президентът Радев удостоверил пред партията, че държи разписките в края на изборния ден да се преброят като гаранция за почтен избор. Именно това е едно от към този момент импортираните в Народното събрание оферти от ГЕРБ за следващи промени в Изборния кодекс. Второто им предложение е да се гласоподава и с хартиени бюлетини.

" Отчитайки, че ще имаме избори 2 в 1 и тук-там ще има частични локални избори. Считаме, че това ще затрудни гласоподавателите, само че ще затрудни и софтуерния развой. При всички случаи се отпечатва целият брой бюлетини и се дублират с машините по секции. Така или другояче тези пари данъкоплатците ги заплащат и след това се изхвърлят ", обясни Атанасова.

От ГЕРБ похвалиха президента Радев и служебния кабинет за решението да се закупят още 8 изтребителя Ф-16.

" Може би имаше недоумение за нашата позиция по Ф-16 и изпратеното искане за оферта. Знаем, че тази оферта има необвързващ темперамент. Рядко сме имали опцията да поздравим президента Радев, както и служебния кабинет за някакво вярно решение. Сега се е отдала такава опция и ние ги поздравяваме за решението да продължат процедурата по закупуване на Ф-16. С наслада разбираме, че са осъзнали, че политиката на ГЕРБ за рационализация на българската бойна авиация е била вярна и я не престават ", сподели Даниел Митов и съобщи, че служебният кабинет има поддръжката на парламентарната група на ГЕРБ за това. " Имат 63 депутати, които ще създадат всичко да се закупят още 8 самолета Ф-16 ", добави Митов.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР