> ИлюстрацияВече е обявена и обществена поръчка на стойност 17

...
> ИлюстрацияВече е обявена и обществена поръчка на стойност 17
Коментари Харесай

Предвиждат изграждане на Морска палата за 17 млн.лв. във Варна

 > Илюстрация
Вече е оповестена и социална поръчка на стойност 17 млн. лева без Данък добавена стойност.

В предмета на поръчката се включва осъществяване на инженеринг - планиране, строителство, авторски контрол, доставка, монтаж и въвеждане в употреба на съоръжение, хардуерни съставни елементи, софтуерни системи и интерактивно наличие, както и осъществяване на образование на личния състав за работа с доставените системи

Ето какво още се показва в документите по плана:

Целта на публичната поръчка е да бъде построен мултифункционален-интерактивен център за жителите и посетителите на гр. Варна от всички възрастови групи, в който ще бъдат осъществявани действия с образователно-развлекателен темперамент, водещи до стимулиране на интерес и ентусиазъм към науката, технологиите, инженерството и изкуството. 

За задачата ще бъде осъществено преустрояване на съществуваща постройка в югоизточната част на Пристанище Варна Изток.

На мястото ще бъде вдигната нова постройка с пространства за образование, реклама, осъществяване на мероприятия посредством забавен и съвременен прийом, а точно интерактивните съоръжения;

Предвидено е мултифункционалния център да бъде с културна и просветителна устременост, като обособените обособени уреди и пространства от една страна да способстват за културният живот на морската столица, а от друга да подкрепят посредством модерни интерактивни способи университетския учебен развой, предоставяйки софтуерна база и уместно наличие.

Към сегашния миг постройката не се употребява. Предвидено е да се промени нейното предопределение и тя да се обособи като " Мултифункционален интерактивен център Морска Палата - гр. Варна “.  Това е част от осъвременяването на пристанище Варна Изток, което има за цел отваряне на по-голяма част от пристанището за гости и жители на гр. Варна. Разширяването на постройката планува в състава на интерактивния център да влязат като най-малко следните обекти:

" Интерактивен музей на корабоплаването “

В рамките на Мултифункционалния интерактивен център се планува отделяне и изцяло създаване на зала " Музей на корабоплаването “.  Музеят би трябвало да бъде очакван и построен с използването на виртуално и интерактивно наличие, което да не измества вниманието от класическите експонати, а да ги добавя, като към информативната част бива добавена развлекателна такава, спомагайки за неведнъж нарастване на посещаемостта и интереса към тях.  Музеят ще има просветителна функционалност, изразена в запознаване на посетителите с корабоплаването по наличен, забавен и занимателен метод, съгласуван с модерните трендове за интерактивно наличие. Целта на подобен метод е да обогати знанията на посетителите, като в същото време остави у тях чувство за качествено и пълноценно прекарано време.  Образователната стойност на подобен музей го прави подобаващ за групови визити от възпитаници, за придобиване на познания, а развлекателния му темперамент води до необятна посещаемост от туристи в летния сезон, за генериране на доходи. Като резултат от поръчката, на стадий привършване се планува музеят да бъде изцяло приключен и работещ, като по-голямата част от експонатите в музея да са електронни. Музеят би трябвало да разрешава бъдещи допълнения, актуализации, и обновявания на наличието с нови и забавни детайли.  Залата на музея съставлява съществена част от интерактивния морски център и би трябвало да е с повърхност най-малко 1000 кв.м. В залата би трябвало да има непрекъсната експозиция на тематика мореплаване. Експозицията да се състои най-вече от виртуални и интерактивни експонати. В музея ще бъдат обособени LED стая и стая за корабен симулатор. Следва да бъдат планувани сървърно помещение, складова база и сервизни пространства.

" Библиотека “:

В рамките на Мултифункционалния интерактивен център се планува отделяне на библиотека. Спрямо функционалното систематизиране на идейното решение, тя е ситуирана на втори етаж в новопостроената част на постройката. В рамките на осъществяване на дейностите по актуалната поръчката се планува библиотеката да бъде построена до стадий приключени стени (вкл. шпакловка, багра или различен вид финишно покритие), под (вкл. монтаж на подова настилка), дограма, сервизни пространства (завършени изцяло), ОВК и електро апаратура (вкл. конфигурирани контакти, ключове и осветителни тела) и други Оборудването, мебелировката, интериора и обособяването на залата като настояща библиотека ще бъдат обект на в допълнение възлагане.

" Кафетерия “:

В рамките на Мултифункционалния интерактивен център се планува отделяне на част от приземния етаж за кафетерия. Помещението следва да бъде построено до стадий приключени стени(вкл. шпакловка, багра или различен вид финишно покритие), под (вкл. монтаж на подова настилка), дограма, сервизни пространства (завършени изцяло), ОВК и електро инсталация(вкл. конфигурирани контакти, ключове и осветителни тела) и други При проектирането му следва да се резервира концепцията за отворено пространство доколкото е допустимо. Оборудването, мебелировката, интериора и обособяването на помещението като настоящо заведение ще бъдат обект на в допълнение възлагане.

" Детски ъгъл “:

В рамките на Мултифункционалния интерактивен център се планува отделяне на помещение за игра на деца над две годишна възраст - детски ъгъл.  Помещението би трябвало да бъде построено на приземния етаж, наоколо до заведението. Помещението следва да бъде построено до стадий приключени стени(вкл. шпакловка, багра или различен вид финишно покритие), под (вкл. монтаж на подова настилка), дограма, сервизни пространства (завършени изцяло), ОВК и електро инсталация(вкл. конфигурирани контакти, ключове и осветителни тела) и други При проектирането му следва да се резервира концепцията за отворено пространство.

" Научни кабинети “:

В рамките на Мултифункционалния интерактивен център се планува отделяне на 2 /два/ броя кабинети за научно-образователна активност, както следва:

Кабинет за научно-образователна активност № 1: Помещението е предопределено за осъществяване на извънучебни просветителни занятия и би трябвало да бъде построено на приземния етаж.  В рамките на актуалната поръчка, помещението следва да бъде напълно построено, оборудвано и приспособено за осъществяване на занятия по предопределение. Помещението следва да бъде построено до стадий приключени стени(вкл. шпакловка, багра или различен вид финишно покритие), под (вкл. апаратура на подова настилка), дограма, сервизни пространства (завършени изцяло), ОВК и електро инсталация(вкл. конфигурирани контакти, ключове и осветителни тела) и други

Кабинет за научно-образователна активност № 2: Помещението е предопределено за осъществяване на извънучебни просветителни занятия и би трябвало да бъде построено на приземния етаж. В рамките на актуалната поръчка, помещението следва да бъде напълно построено, оборудвано и приспособено за осъществяване на занятия по предопределение. Помещението следва да бъде построено до стадий приключени стени(вкл. шпакловка, багра или различен вид финишно покритие), под (вкл. апаратура на подова настилка), дограма, сервизни пространства (завършени изцяло), ОВК и електро инсталация(вкл. конфигурирани контакти, ключове и осветителни тела) и др. 

" Офис пространства “:

В рамките на Мултифункционалния интерактивен център се планува отделяне на офис пространства. Спрямо функционалното систематизиране те са ситуирани на 3-ти и 4-ти етаж на спомагателната сграда. Помещенията следва да съблюдават концепцията за отворено пространство, с опция за преграждане с преградни стени според от разпределението вътре в тях. Общата повърхност на офис пространствата би трябвало да бъде най-малко 1000 кв. м. Помещенията следва да бъдат построени до стадий приключени стени (вкл. шпакловка, багра или различен вид финишно покритие), под (вкл. апаратура на подова настилка), дограма, сервизни пространства (завършени изцяло), ОВК и електро инсталация(вкл. конфигурирани контакти, ключове и осветителни тела) и други

" Магазин “:

В рамките на Мултифункционалния интерактивен център се планува отделяне на Магазин, който по отношение на функционалното систематизиране се намира на приземният етаж, наоколо до кафетерията и детския ъгъл. Помещението следва да бъде построено до стадий приключени стени(вкл. шпакловка, багра или различен вид финишно покритие), под (вкл. апаратура на подова настилка), дограма, сервизни пространства (завършени изцяло), ОВК и електро инсталация(вкл. конфигурирани контакти, ключове и осветителни тела) и други При проектирането му следва да се резервира концепцията за отворено пространство доколкото е допустимо. Оборудването, мебелировката интериора и обособяването на помещението като настоящ магазин ще бъде обект на в допълнение възлагане. 

Сградата е въведена в употреба през 1959 година и е със застроена повърхност 2 335 м2. Към сегашния миг постройката е с предопределение различен тип социална постройка.

Центърът ще бъде едно от най-често посещаваните места в град Варна. Заложено е човекопотокът да се генерира по няколко съществени посоки:

Културни събития. В рамките на центъра се плануват уреди, които да обитават научни и културни експозиции като музей на корабоплаването, интерактивни изложения, библиотека.  Една от функционалностите, които е планувано да генерира човекопоток към центъра е изразената културно-научна устременост.  Предвижда се създаване на интерактивно наличие с висока културно-историческа и научна стойност под формата на виртуални експозиции, изложения и т.н. 

Научно-образователни и университетски събития. Освен забележителностите предопределени за свободна посещаемост и самостоятелно разглеждане се планува центърът да разполага и със уреди, които да поддържат университетските процеси и да дават опция на университетите и учебните заведения от град Варна, както и на различен вид просветителни центрове за повишение на квалификацията, да организират част от обучителния развой, като корабни симулатори, групови занимания, научни работилници за деца и т.н. 

Развлекателни уреди. Центърът би трябвало с изключение на гореописаните функционални посоки да има и изразена развлекателна устременост. Предвид обстоятелството, че Варна е туристически град е извънредно значимо да има туристическа посещаемост. За задачата би трябвало да се плануват интерактивни занимания, които с изключение на културно - историческия подтекст ще имат и развлекателна стойност. Това би трябвало да бъде реализирано като се придаде интерактивен и игрови детайл на наличието под формата на настолни игри, видео-стени с увлекателно наличие, атрактивен интериорен дизайн и спомагателни пространства като заведение за хранене, магазини за сувенири, книги, библиотека, където посетителите ще могат да прекарват свободното си време.  

Предвидено е центърът да употребява модерни и новаторски софтуерни способи като акцента ще бъде върху най-съвременните технологии от вида на холограмни прожекции, интерактивни стаи, видео стени и т.н.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР