> ИлюстрацияСпоред сигнала учителка в занималня на третокласници към СУ

...
> ИлюстрацияСпоред сигнала учителка в занималня на третокласници към СУ
Коментари Харесай

Учителка изпусна нервите си в час, инспекторатът във Варна с проверка по случая

 > Илюстрация
Според сигнала учителка в занималня на третокласници към СУ " Неофит Бозвели " в ж.к. " Младост " изпуска нервите си, покачва звук и замахва към едно от децата, което преди този момент е изхвърлило храната на друго дете.

" Веднага щом получихме сигнала съм разпоредила инспекция. Тя към момента не е завършила, само че обстоятелствата и събитията са изяснени. Учителката се е извинила на детето и на родителите. За констатираните нарушения занапред ще бъдат издадени наставления за тяхното премахване, а шефът на образователното заведение ще вземе ограничения за административно наказване съгласно Кодекса на труда.

Проверката откри фактически, че учителката е употребила несъответствуващ речник и деяние " удряне на дете ", което е нарушаване на етичния кодекс. Осъзнавайки непозволените си дейности педагожката се е извинила. Смятам, че потреблението на сходни способи са неприемливи, макар високото напрежение и стрес, на който са подложени учителите. Проверката ни обаче откри още, че ситуацията в класната стая е спокойна, децата одобряват учителката и работят добре с нея ", разяснява за медията ни началникът на РУО-Варна Венцеслава Генова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР