> ИлюстрацияПрестъплението е било извършено в периода от 1 юни

...
> ИлюстрацияПрестъплението е било извършено в периода от 1 юни
Коментари Харесай

Съдят представител на фирма в Добрич за укрити и неплатени данъци

 > Илюстрация
Престъплението е било осъществено в интервала от 1 юни 2015 година до 30 септември 2016 година в Добрич при изискванията на продължавано действие. Подсъдимият Емин потвърждавал лъжи в справки-декларации по ЗДДС, употребявал документи с погрешно наличие при воденето на счетоводството на компанията и представял тази информация пред органа по приходите Търговско дружество на Национална агенция за приходите в Добрич. Така съумял да укрие налози и да приспадне неследващ се данъчен кредит  в размер на 32 552 лв., което съставлява изключително огромни размери.

В хода на досъдебното произвеждане Емин се е възползвал от правото си да не дава пояснения по предявеното му обвиняване от Окръжната прокуратура в Добрич. В обвинителния акт прокуратурата показва, че от субективна страна закононарушението по член 255, алинея 3 от НК  подсъдимият е правил при форма на виновност директен предумисъл, съзнавал е публично рисковия темперамент на действието си, предвиждал е последствията и е желал настъпването им.

Делото против 30-годишния обвиняем е планувано за разглеждане в Добричкия областен съд за 20 ноември тази година. Емин Е. е с чисто правосъдно минало.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР