ИлюстрацияЧрез защитника си 68-годишния мъж поиска разглеждане на делото по

...
ИлюстрацияЧрез защитника си 68-годишния мъж поиска разглеждане на делото по
Коментари Харесай

Осъдиха пенсионер, убил съпругата си в катастрофа на път за почивка край Варна

 Илюстрация
Чрез бранителя си 68-годишния мъж изиска разглеждане на делото по съкратената процедура с признание на всички обстоятелства и условия, изложени в обвинителния акт. В този случай, съгласно Наказателно-процесуален кодекс, при постановяване на неоправдателна присъда, съдът наложително понижава наказването " отнемане от независимост “, което е наложил с 1/3.

Окръжен съд – Варна го призна за отговорен в това, че на 29.08.2016 година на път в посока Аксаково - Албена, на 1200 метра преди Чатал чешма, при ръководство на лек автомобил " Тойота ярис “  Петър Й. изгубил контрола върху ръководството на автомобила и се блъснал странично в крайпътно дърво. По този метод предизвикал по несъобразителност гибелта на 66-годишната си брачна половинка, която пътувала с него.

Семейството било възнамерявало отмора в курортен комплекс " Албена “. Пътят бил очевидно мокър, като правосъдно –техническата експертиза посочила, че автомобилът се е движел с 64,65 км/ч. Навлизайки в дълъг ляв завой наоколо до Чатал чешма лидерът на " Тойота ярис “  изгубил надзор над автомобила. В разследване на удара в крайпътното дърво, се наложило екип на пожарната, с цел да извади пътничката, която в резултат на нанесените тежки контузии, умряла на път за болничното заведение.

Петър Й. е роден в с. Крушовене, обл. Плевен, неосъждан, вдовец, пенсионер. 

Съдебният състав на Варненския областен съд му наложи наказване " отнемане от независимост “ за период от 2 години, осъществяването на което се отсрочва с сизпитателен период от 4 години, считано от влизане на присъдата в действие. Петър Й. е лишен от правото да ръководи моторни транспортни средства за период от 2 години. 

Той следва да заплати и направените по делото разходи в размер на 2328,77 лева в интерес на Държавата, по сметка на ОД на Министерство на вътрешните работи – Варна, както и сума в размер на 1011,28 лева в интерес на Държавата, по сметка на ВОС.

Присъдата предстои на обжалване или митинг пред Апелативен съд - Варна в 15- дневен период от през днешния ден.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР