Илюстрация Увеличаване Смаляване + + + + от 5Още от

...
Илюстрация Увеличаване Смаляване + + + + от 5Още от
Коментари Харесай

Кино: "Славни времена"

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване
+ + + + от 5
Още от същото: About Time ( " Въпрос на време " )
Предколедният филм за сегашни и някогашни влюбени от всички възрасти. Оригиналното заглавие (La Belle Epoque) е в смисъла на Уди Алън от " Полунощ в Париж " – това съкровено време, в което виждаш себе си като същински благополучен. От формалната селекция на предишния Кан, само че отвън състезанието. Без упоритости за висок арт, смехът през сълзи на извоювания фен са достатъчната премия. Автор е артистът и сценарист Никола Бедос, наследник на огромния френски комедиант и сатирик Ги Бедос. Става дума за илюзиите – от време на време ги назоваваме спектакъл или кино – които вършат живота търпим.

Те са последното избавление за Виктор (асът Даниел Отьой), станал непознат на себе си и цифровизирания свят. Художник, илюстратор и карикатурист във вестник, само че вестникът е спрял да излиза на хартия. Няма мобилен телефон, обича нещата да могат да се пипнат, а книгите да се прелистват. Обратно на обичаната преди брачна половинка (неувяхваща Фани Ардан), която заспива с виртуални очила и кара роботизирана " Тесла ". Някога Виктор е дал път в живота на комплицирано момче, подарявайки му " Мартин Идън ". Сега момчето (Гийом Кане) е демиургът на услугата " Пътешественици във времето ", която връща клиента в определен от него исторически миг – в епохата на Мария Антоанета или в джазов бар с Хемингуей и Фокнър. Разликата с Westworld е, че актьорите не са роботи, а с " Шоуто на Труман " – че всички знаят, че са в режисирана възстановка.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Виктор избира да играе себе си в майския ден на 1974 година, когато в остарялото бистро La Belle Epoque среща за първи път и се влюбва в брачната половинка си. Тя се играе от сегашната обичана (Дориа Тилие) на постановчика на всичко в близост и връзките се усложняват. От фарс до висок сантимент. Виктор минава през катарзиса на повторното влюбване и след това осъзнаването кой е в действителност в настоящо време. " Влизането " и " излизането " от облик прекатурва и фена, осъзнаващ " театъра " и на личния си живот. Важността на дребните неща, които вършат огромните. Той няма чернова, само че е толкоз красива илюзията да има.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР