Илюстрация Увеличаване Смаляване + + + + от 5Още от

...
Илюстрация Увеличаване Смаляване + + + + от 5Още от
Коментари Харесай

Кино: "Капернаум"

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване
+ + + + от 5
Още от същото: " Беднякът милионер "
Малкият огромен филм на 2018 година, номиниран за задграничен " Оскар ", с премията на журито в Кан. Автор е ливанската актриса и режисьор Надин Лабаки. Загадъчното заглавие е по едно и също време архаична дума за безпорядък и безвластие и името на библейския град, в който Христос се открива след Назарет и прави чудесата с двете риби и петте хляба и ходенето по вода. Героите на " Капернаум " в действителност имат потребност от знамение за спасяването си от хаоса.

Съвременен Ливан, бордеите на Бейрут. Мизерия оттатък визиите. Децата играят на бойци, размахват дървени пушки, пушат, крият ножове. Сред тях е Заин, с огромни възрастни очи и високо чело, няма документ за раждане и идентичност. Докторът на пандиза на око взема решение, че е на 12. Малкият е с присъда, тъй като е опитал ликвидиране с нож, " на един непрокопсаник ", по думите му. Отвътре самичък е провокирал развой, станал обществен, малкия екран снима. Заин съди родителите си, " тъй като се е родил ". В ролята на адвокатката му е самата Надин Лабаки. Съдията е автентичен пенсиониран арбитър. Децата са от улицата, множеството от актьорите са непрофесионалисти. Усещането за истина е разтърсващо и мъчително.

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък Процесът е рамката на кино лентата, сърцето му е разказът на Заин по какъв начин е стигнал дотук. Закрилял е 11-годишната си сестра да не бъде продадена за няколко кокошки на притежателя на коптора им. После е изхранвал дребния наследник на тъмнокожа бежанка, към този момент самичък " глава на семейство ". Без по документи да съществува на този свят. Лабаки реализира поетика на бедността, сравнима с великите неореалистични филми. Но нейната действителност е от вечерните вести. Адът, в който живее Заин, е сътворен от днешните възрастни. " Капернаум " печели с емпатия, не с мелодрама. Една изтрита сълза и една крайна усмивка на Заин (Заин ал Рафиа, действително бежанче от Сирия), носят вярата.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР