Илюстрация Увеличаване [Shutterstock] Смаляване Още по темата Какво научихме от

...
Илюстрация Увеличаване [Shutterstock] Смаляване Още по темата Какво научихме от
Коментари Харесай

Защо транспортни услуги няма да улеснят трафика, идват ли още проблеми за Facebook и какви са мненията за iPhone X

Илюстрация
Увеличаване
[Shutterstock] Смаляване
Още по тематиката
Какво научихме от Давос, кои са специалностите на бъдещето и с какво са разнообразни новите настолни игри

4+1: Четири хрумвания за четене и една за подкаст
29 яну 2018
4+1: Четири хрумвания за четене и една за подкаст

Walmart търси нова бизнес ниша, по какъв начин VW фалшифицира резултати от проучвания и каква е историята на приложението Slack
28 яну 2018
4+1: Четири хрумвания за четене и една за подкаст

Бумът на електронна търговия в Китай, за какво роботите няма да ни откраднат работата и по кое време 3D принтирането е рисково
25 яну 2018
4+1: Четири хрумвания за четене и една за подкаст

Кой е най-известният залог в стопанската система, по какъв начин изкуственият разсъдък ще промени виденаблюдението и сътвори ли Фейсбук проблеми, които не може да реши
24 яну 2018 ЧЕТИРИ ИДЕИ ЗА ЧЕТЕНЕ

Uber и Lyft Няма да решат проблемите с трафика
На доктрина навлизането на Uber и Lyft би трябвало да улесни трафика, само че на процедура се случва тъкмо противоположното. В огромни градове като Ню Йорк и Сан Франциско да вземем за пример услугите по-скоро затрудняват придвижването, а измерването на казуса става се оказва в действителност комплицирано поради нежеланието на фирмите да разгласяват събраните данни. Затова учените подхождат изобретателно.

Oще проблеми за Фейсбук
Коалиция от 97 експерти по опазване на здравето са изпратили писмо към създателя и изпълнителен шеф на Фейсбук Марк Зукърбърг. Причината за това е спорното мобилно приложение Messenger for Kids. Повече по тематиката четете тук.

Успех или неуспех iPhone X
В четвъртък Apple ще рапортува финансовите си резултати от четвъртото тримесечие на 2017 година Освен всичко друго, докладът се чака с неспокойствие, тъй като ще даде и нужната изясненост по отношение на триумфа на новия артикул на компанията iPhone X. Текстът е на Washington Post.

Как да се ръководят обедняващите градски региони
Съвсем скоро една трета от международното население ще живее в гета и небогати квартали, считат експертите от Световния стопански конгрес. Но благодарение на изкуствения разсъдък, блокчейн технологията и рационалното административно ръководство, тези зони могат да се трансфорат в хъбове на нововъведението. Повече по тематиката четете на този линк.

И ЕДНА ЗА СЛУШАНЕ
Силата на числата
По време на мандата си като прокурор Ан Милграм благодарение на разбора на данни съумява да преобрази един от най-криминалните градове в щата Ню Джърси. Повече за програмата на Милграм и нейния капацитет, чуйте от подкаста, част от поредицата Ted Radio Hour на NPR.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР