Илюстрация Увеличаване [flickr (CC BY 2.0)] Смаляване Единият от двамата

...
Илюстрация Увеличаване [flickr (CC BY 2.0)] Смаляване Единият от двамата
Коментари Харесай

Строител на капитализма: Райнхард Бютикофер

Илюстрация
Увеличаване
[flickr (CC BY 2.0)] Смаляване
Единият от двамата ръководители на Европейската партия на Зелените, евродепутатът Райнхард Бютикофер, изненадващо излезе с остра позиция във връзка с проектите на Volkswagen да построи цех в Турция, а не в България. Бютикофер подлага на критика решението на компанията да се насочи към страната " в миг, в който законовият ред се утежнява дружно с демокрацията и свободата на медиите под властта на президента Ердоган ".

Евродепутатът упрекна компанията също и в политическо двуличие, тъй като се пробва " да завоюва в прорез с разпоредбите на Европейски Съюз за сметка на страни членки, които са били правилен претендент ", явно имайки поради България. Причината съгласно него Volkswagen да избере неточно Турция е обещанието на страната за помощ от 400 млн. $ съгласно медийни изявления.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Писмото на Бютикофер е подписано от още няколко евродепутати, измежду които и българите Андрей Ковачев и Андрей Новаков от ГЕРБ. Писмото на Бютикофер се появи в миг, в който към този момент беше станало ясно, че България е изгубила борбата с Турция за евентуалния цех на Volkswagen, на който се разпореждаха очаквания от страна на държавното управление. На въпрос от " Капитал " за какво позицията идва толкоз късно Бютикофер отговори, че е схванал за проблема неотдавна.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР