Илюстрация | Увеличаване | Автор: Цветелина Белутова Смаляване 9.4 млн.

...
Илюстрация | Увеличаване | Автор: Цветелина Белутова Смаляване 9.4 млн.
Коментари Харесай

Иванка Кючюкова: Хората са негативно настроени към стереотипните реклами и стандартните послания

Илюстрация
|

Увеличаване

|

Автор: Цветелина Белутова Смаляване
9.4 млн. лева общ брой на приходите за 2016 година Част от тематиката Най-големите рекламни групи
Големите девет в рекламата

Кои са информационните групи, които ръководят над 210 млн. лева, или повече от половината рекламен бизнес в страната

Николай Неделчев: Трябва по-добре да разбираме бизнеса на клиентите ни

Изпълнителният шеф на Publicis One за България пред " Капитал "

Екатерина Тупарева: Пазарът би трябвало да се развива в посока бистрота и измеримост

Изпълнителният шеф на Ogilvy Group Bulgaria пред " Капитал "

София Пенева: Липсата на готови фрагменти е дълготраен проблем

Изпълнителният шеф на BBDO Group пред " Капитал "

Мария Грашнова: Комбинацията реклама в телевизия и онлайн видео стартира интензивно да се постанова

Изпълнителеният шеф на Dentsu Aegis Network за България и Балканите пред " Капитал "

Ангелос Парасхакис: Доброто креативно осъществяване е най-мощният мотор на бизнеса

Изпълнителният шеф на DDB Sofia пред " Капитал "
Още по тематиката
Големите девет в рекламата

Кои са информационните групи, които ръководят над 210 млн. лева, или повече от половината рекламен бизнес в страната
3 ное 2017
Седмичен бюлетин за маркетинг и реклама (31 октомври)

The Smarts с двама нови креативен директори; Даниел Чипев е новият основен изпълнителен продуцент на " Новини и настоящи излъчвания " в " Нова " ; bTV усилва приходите си и понижава печалбата; Ружа Загорска е номинирана в интернационалните награди 2017 PR People Awards; Българският състезателен тотализатор разгласи социална поръчка за цялостно рекламно обслужване; Спират рекламите на нездравословни храни; През 2018 година парите за туристическа реклама се подвигат с 1 млн. лева.; Реклами по време на Halloween и други
31 окт 2017 На какво се дължи растежът в приходите ви през 2016 година на годишна база?

На първо място, растежът се дължи на преструктурирането на групата компании, почнало през 2016 година Навлизането на световната Havas в страната посредством Havas Group - България, докара до смяна на метода на работата ни и шерване на ноу-хау с другите организациите от мрежата по света. Това нямаше да се случи обаче без дейната работа на екипа на организацията и извоюваните нови локални клиенти, за които към този момент работим. Към тях се причислиха и няколко интернационалните компании, които включихме към портфолиото си.

Как оценявате развиването на рекламния пазар в България през 2017 година?

Комуникационният пазар се развива динамично, защото клиентите стават все по-взискателни, притискани от конкуренцията и технологиите. Разпределението на информационния микс се трансформира – през днешния ден всеки е медиа, потребителите прекарват от ден на ден време в интернет и в мобилното пространство. Оттам всяка една комерсиална марка поддържа връзка с клиентите си във от ден на ден нови медийни канали. Определено мога да кажа, че все по-голям дял заемат акциите в цифровата среда и в обществените медии. В този смисъл не може да се приказва за желани информационни услуги, а по-скоро за смяна на цялостната визия за развиването на информационния пазар, ориентиран към дигитализиране.

Кои са провокациите пред рекламната промишленост в страната?

Според последния Prosumer Report, направен от нашите сътрудници от Havas Group, потребителите са по-скоро отрицателно настроени към стереотипните реклами. Докладът The Future Is FeMale потвърждава, че от ден на ден дами и мъже се опълчват на стереотипното систематизиране на функциите в фамилията, показвани в креативните решения на акциите. И това се вижда освен във връзка с тематиката мъже - дами, само че и във връзка с общоприетите послания, които клиентите избират.

Предизвикателството, с което всички ние се сблъскваме, е да убедим пазара в България, че методите към клиентите както във връзка с наличието, по този начин и във връзка с каналите за връзка би трябвало да се трансформират, тъй като потребителите към този момент живеят и употребяват по друг метод.

Тук се крие и отговорът на втория въпрос – информационният пазар ще се развива в посока да предлага решения, осигуряващи същинско преживяване на потребителите с продуктите и услугите на нашите клиенти.

Кой е вашият приоритет в развиването на групата, която управлявате?

Ние в Havas продължаваме да имаме вяра, че не е най-важното да бъдем най-големите, а да бъдем най-хубавите. В този смисъл целите ни са свързани с това да осигурим на клиентите си най-хубави резултати по най-ефективния метод. Такъв резултат постоянно е обвързван с усилена работа от страна на екипа, който е моторът на нашия триумф. Затова залагаме най-вече на това да привличаме и мотивираме гении и да им осигурим една спокойна и продуктивна среда за работа. Вие ни познавате – ние сме доста и сме разнообразни, само че силата ни е в това, че работим всички дружно и реализираме невероятни неща. Очакваме финансовите резултати да продължат да се усъвършенстват като композиция от извоювани нови клиенти, дейно ръководство и разширение на портфолиото ни от предлагани информационни услуги.

Данните са събрани от подадена от самите компании информация, както и от обществени източници на информация, като част от докладите са взети от Търговския указател. В идващите броеве ще продължим с топ 20 на рекламните медийни и цифрови организации, фирмите за външна реклама и BTL (рекламни услуги отвън медиите, като да вземем за пример събития - бел. ред.) и PR организациите. Основен аршин за правенето на класацията е общият размер на приходите за 2016 година на рекламните компании.

Интервюто взе Сирма Пенкова
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР