Илюстрация УикипедияСърбия не може да бъде част от Евразийския съюз,

...
Илюстрация УикипедияСърбия не може да бъде част от Евразийския съюз,
Коментари Харесай

ЕК: Сърбия не може да влезе в ЕС, ако не се откаже от Евразийския съюз

Илюстрация Уикипедия

Сърбия не може да бъде част от Евразийския съюз, в случай че желае участие в Европейския съюз (ЕС). Това сподели представителят на Европейската комисия (ЕК) пред " Евронюз ". " Сърбия ще би трябвало да се отдръпна от всички двустранни съглашения за свободна търговия, в случай че желае да бъде част от Европейски Съюз “, предизвести представителят. Властите в Белград оповестиха, че възнамеряват да се причислят към Евразийския съюз през месец октомври. В това обединяване влизат Русия и няколко някогашни руски републики, като Армения, Киргизстан и Беларус, написа Булнюз.

Ако Сърбия стане член на Европейски Съюз, тя ще би трябвало да съгласува политиката на наказания против Москва, която включва и ограничавания в търговията. Изявлението на комисията идва, откакто сръбският президент Александър Вучич и посланикът на Русия в Белград Александър Боцан-Харченко оповестиха, че Сърбия ще получи достъп до пазарите на страни с население 180 милиона души, членуващи в ЕаИС. Създаденият през 2015 година ЕаИС включва Русия, Армения, Беларус, Казахстан и Киргизстан.

Сърбия е непосредствен съдружник на Русия, само че с цел да станат членки на Европейски Съюз, страните би трябвало да съобразят политиката си с тази на Общността. Сърбия изиска участие в Европейски Съюз през 2009 година и публично стана кандидат-член през 2012 година Преговорите за присъединение започнаха през 2014 година, само че към този момент няма огромен напредък. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  0  0 robotron2000 (преди 12 секунди) Рейтинг: 24829 | Одобрение: 5449 :woot: единствено бойко я може тая игра, да е  с Европа и да е послушник на Москва  Усмивка очевидно и сърбите се пробват да играят ва банк   Усмивка Напиши коментарИме:Ком
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР