Илюстрация УикипедияЧаст от американските противоракетни системи от Близкия изток ще

...
Илюстрация УикипедияЧаст от американските противоракетни системи от Близкия изток ще
Коментари Харесай

САЩ изтеглят Пейтриът от Близкия изток

Илюстрация Уикипедия

Част от американските противоракетни системи от Близкия изток ще бъдат изтеглени от Пентагона идващия месец, написа Пик.

Това са съобщили американски военни източници пред вестник " Уолстрийт джърнъл ", представен от Ройтерс. Това ще отслаби противовъздушната защита на американските съдружници в района макар изказванията на Вашингтон за заканите, идващи от иранската интервенция там, отбелязва вестникът. Министърът на защитата Джим Матис е решил да изтегли четири комплекса за противоракетна защита " Пейтриът " - два от Кувейт и по един от Йордания и Бахрейн, в границите на прегрупирване на силите и военните благоприятни условия, като в това време Съединени американски щати ще се концентрират върху закани от Китай и Русия, настояват неназованите високопоставени военни чиновници.

" Пейтриът " са мобилни ракетни системи, способни да смъкват както ракети, по този начин и самолети. Предислокацията на системите, изтегляни от Близкия изток, която не е оповестена до момента, е един от най-съществените признаци, че Пентагонът се концентрира върху закани, идващи от Русия и Китай, вместо към продължаващите към този момент години наред спорове в Близкия изток и Афганистан, показва вестникът. Кувейт реагира умерено на американското решение, като съобщи, че това е " вътрешна и рутинна процедура ", която няма да се отрази на неговата защита, съобщи Ройтерс. Засега няма реакция на решението на Пентагона от страна на Йордания и Бахрейн.

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР