Илюстрация Смаляване №1150 нови яхти са регистрирани в България през

...
Илюстрация Смаляване №1150 нови яхти са регистрирани в България през
Коментари Харесай

Защо яхтите в България се увеличават толкова много, кои са най-умните държави...

Илюстрация Смаляване

№1
150 нови яхти са регистрирани в България през 2016 година

Това на пръв взор не наподобява доста, само че съпоставено с 2007 година, когато записаните яхти са към 25, наклонността наподобява доста ясна - от ден на ден българи купуват и карат яхти. Техният брой е даже по-голям, тъй като доста сериозна част от притежателите на яхти не ги карат под български и байрак и ги държат най-вече в Гърция. Темата на броя в новия " Капитал " разказва аргументите това да се случи и споделя забавните истории на българските яхтени пристанищия и морските, хм " емигранти " в Гърция.

№2
Средно 900 хиляди индивида са гледали малкия екран на " Атака " през май

Още повече са присъединили на СКАТ (НФСБ), а откакто и Вътрешна македонска революционна организация има телевизия, решението на Българска социалистическа партия също да стартира собствен канал не наподобява толкоз необичайно. Или най-малко не от вътрешната страна. Иначе България е евентуално единствената европейска страна, в която партиите имат свои малките екрани - занятие, обвързвано със относително високи разноски. Причината за това евентуално е и извънредно високата държавна дотация, която получават българските партии.

№3
Кои са най-интелигентните страни в света

Отговорът идва от Insead, който е направил Intelligence Capital Index (ICI) - показател,
който пресмята кои народи щe родят огромните хрумвания на бъдещето. На първо място е Съединени американски щати. Всъщност това е единствената страна, която получава цялостна оценка от A+ в ICI. Лидерската позиция е резултат от изключителното показване във връзка с качеството на образованието (на елитно ниво). В страната са множеството от водещите международни институции за висше обучение, спечелила е и голям брой Нобелови награди. Кои са останалите може да видите в новия брой на " Капитал ".

№4
240 млн. души се чака да бъдат обхванати от концепцията за паневропейско пенсионно обезпечаване

Европейската комисия показа скоро проекта, който ще разреши на жителите в Европейски Съюз да се обезпечават във фондове отвън страната им. Схемите ще са по-скоро съперници на доброволните фондове и ще целят повече конкуренция, ниски такси и бистрота. Паневропейската пенсия няма да е сурогат на наложителната спомагателна осигуровка в частен фонд или към страната. Тя ще се прави по избор на клиента, тъй че ще е по-скоро опция на доброволните пенсионни сдружения. Идеята е да се даде по-голям избор на европейските жители за спестявания за старини, като се обезпечат по-конкурентни, сигурни и транспарантни артикули.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР