илюстрация ПетелАпелативният съд във Варна измени в по-леки мерките за

...
илюстрация ПетелАпелативният съд във Варна измени в по-леки мерките за
Коментари Харесай

Съдът пусна от ареста двама 18-годишни младежи, обвинени в отвличане на момиче във Варна

илюстрация " Петел "

Апелативният съд във Варна промени в по-леки ограниченията за неотклонение на двама 18-годишни младежи, упрекнати в незаконно отнемане от независимост на своя връстничка. По отношение на Викторио И. съдът постанови домакински арест, а по отношение на Цветелин Г. – подписка. Това оповестиха от пресслужбата на съда.

На 18 декември полицията е получила сигнал за това, че двама мъже са отвлекли 18-годишно момиче, като го качили в автомобил. На 21 декември младежите били арестувани под стража с избрания на Варненския областен съд.

Според юриста на Викторио, обвиняването се базира единствено на свидетелски показания. Младият мъж не е осъждан, няма престъпни регистрации и не пътува отвън страната. Обвиняемият сподели пред съда, че е възпитаник в 12-ти клас и желае да продължи образованието си. Според прокуратурата обаче той би трябвало да остане под стража.

Съдебният състав показа извода на първата инстанция, че има задоволително данни за съпричастността на Викторио И. към действието. За това свидетелстват потърпевшата жена и свидетел. В същото време актуалният състав регистрира, че обвиненият е възпитаник, няма данни да се укривал или трайно да е напускал местоживеенето си. Съществува обаче действителен риск да наруши закона - той се извежда освен от високата социална заплаха на действието и тежестта на плануваното наказване, само че и от метода на осъществяване на закононарушението и водещата роля на Викторио с потреблението на газов револвер. Поведението му към момичето преди действието също е аргумент в тази тенденция. Затова съдът реши, че подобаваща е втората по тежест мярка за неотклонение – домакински арест.

Защитата на съучастника му Цветелин Г. подчертава на съдействието, което той оказва на проверяващите. От съображения за тъждественост в метода и в използването на закона по отношение на двамата обвинени, представителят на Апелативната прокуратура поддържа постановяването на домакински арест.

За да се произнесе, съдът още веднъж обърна внимание на тежестта на действието, за което законът планува от 7 до 15 години отнемане от независимост. От наличните данни може да се обоснове съмнение за съпричастността на Цветелин – тя се удостоверява и от неговите пояснения. Обвиняемият е възпитаник, не е напускал непрекъснатото си местожителство, има чисто правосъдно минало, няма данни за предишни противообществени прояви. Той се употребява с положително име и има добър триумф в учебно заведение, което е видно от предоставена характерност от образователното заведение. Съдът регистрира, че Цветелин Г. няма водещо присъединяване в осъщественото закононарушение. С обясненията си е спомогнал за разкриването на истината. Затова не е налице риск от укриване или от осъществяване на закононарушение, което е второто законово условие за установяване на задържане под стража или домакински арест. Като съобрази, че Цветелин няма лични приходи за парична гаранция, правосъдният състав дефинира подписка.

Определенията, с които Апелативен съд – Варна промени от задържане под стража в домакински арест и подписка ограниченията за неотклонение на младежите, упрекнати за похищение, не подлежат на обжалване.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР