илюстрация: Да се направи неголяма ски писта с влек и

...
илюстрация: Да се направи неголяма ски писта с влек и
Коментари Харесай

Поискаха ски писта под Шуменското плато

илюстрация:

Да се направи неголяма ски писта с влек и оръдия за неестествен сняг под Шуменското плато, предложиха жители на днешния приемен ден на кмета Христо Христов.

Идеята е на дългогодишния чиновник в Природен парк „ Шуменско плато “ Марин Николов и на полковника от запаса Венцислав Минчев, предава shum.bg. 

Според двамата една ски писта ще способства доста за възстановяване на изискванията за зимен туризъм и ще притегля хора.

„ Говорим за не доста огромна писта, към която да има ски влек с дължина 80 – 100 метра. Хубаво ще е да има и машина за неестествен сняг “, сподели Николов.

Той и Венцислав Минчев са разгледали всички подобаващи места над Шумен и са се спрели на две – под телевизионната кула и под Ловната хижа.  „ И двете места са на северни скатове, с цел да се задържа допустимо най-дълго време естествената снежна завивка “, разясни Марин Николов.

Двамата не са правили сметка какъв брой би коствало построяването на ски писта.

Кметът Христов изслуша предлагането и прегледа фотосите, които двамата мъже му показаха, и сподели, че концепцията им заслужава внимание. " Сигурен съм, че доста хора са мислили по този въпрос, само че вие се осмелихте да извършите това предложение. Ще го насоча към основния проектант на общината да се направи инспекция на опциите това да се случи и за  обезпечаването на финансиране “, сподели кметът.  

Второто предложение на Николов и Минчев бе да се намерения за слагането на общинска ледена пързалка, като най-подходящо място за нея те показаха пл. " Oсвобождение “. Кметът не сподели нищо по този въпрос.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР