илюстрация БулфотоВарненският Окръжен съд определи мерки за неотклонение Задържане под

...
илюстрация БулфотоВарненският Окръжен съд определи мерки за неотклонение Задържане под
Коментари Харесай

Прибраха зад решетките във Варна двама българи обвинени за сводничество във Франция

илюстрация Булфото

Варненският Окръжен съд дефинира ограничения за неотклонение „ Задържане под стража “ по отношение на 29-годишния Райчо Р. и 28-годишния Огнян С., които са бил оповестени за интернационално търсене от правосъдните управляващи във Франция с европейска заповед за арест, с желание за екстрадиция.

Заповедите за ареста им са издадени на 24.05.2018 год. от Окръжния съд в Бобини, Франция, за наказателно гонене – сводничество, трафик на хора по отношение на голям брой лица и присъединяване в проведена незаконна група. Според изпратените до българските управляващи документи в интервала от средата на 2015г. до 23.01.2018г., Райчо е правил действията, в които е упрекнат в Париж, Кретей, в района Ил-дьо Франс. Според събраните досега данни от френските управляващи той е уредник на мрежа за сводничество и трафик на дами от България, които да проституират във френски градове, а Огнян е бил един от сутеньорите.

Според Наказателния кодекс на Република Франция, за сходни закононарушения плануваното оптимално наказване е „ отнемане от независимост " за период до 10 години. Деянията съставляват закононарушение и съгласно българския Наказателен кодекс.

Съдът, като съобрази всички показани доказателства и мнения, реши, че настояването за краткотрайно задържане е съобразено с условията на Европейската спогодба за екстрадиция, както и че е налице годна заповед за арест. Декларирано е и желанието на френските правосъдни управляващи да желаят екстрадицията. Затова ВОС дефинира мярка „ задържане под стража “ до началото на същинското произвеждане по екстрадиция на двамата българи. Определенията на съда могат да се стачкуват и апелират пред Апелативен съд Варна.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР