илюстрация БулфотоНа съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура във

...
илюстрация БулфотоНа съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура във
Коментари Харесай

Изправят пред съда във Варна бизнесмен за укриване на близо 90 хил. лева данъци

илюстрация Булфото

На съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна е предаден притежателят и шеф на еднолично сдружение с лимитирана отговорност Р.Т., укрил данъчни отговорности и приспаднал неследващ се данъчен заем в изключително огромни размери, оповестиха от Апелативната прокуратура в града.

От 14 април до 14 септември 2015 година подсъдимият Р.Т. избегнал установяването и заплащането на данъчни отговорности, като удостоверил лъжа в подадени пред Търговско дружество на Национална агенция за приходите справки-декларации за неполучени действително доставки с фактури от разнообразни компании. Общият размер на укритите налози и приспаднатия неследващ се данъчен заем е в размер на 88 310 лв.. Подсъдимият търгувал с плодове и зеленчуци. Имал много клиенти, на които продавал стоката си. За да понижи дължимият налог добавена стойност, той като шеф решил да включва в дневниците за покупки фактури за неосъществени доставки към неговото сдружение. При осъществяване на данъчна проверка на сдружението и насрещни инспекции на доставчиците по подадените в Национална агенция за приходите заявления се открило, че посочените компании в никакъв случай не са търгували с сдружението на подсъдимия.

Предстои делото против Р.Т. да бъде планувано за разглеждане във Варненския областен съд. Ако бъде приет за отговорен, той може да получи наказване отнемане от независимост от 3 до 8 години и конфискация на част или на цялото имущество.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР