илюстрация Булфото25-годишният Иван Ив. от град Игнатиево е бил предаден

...
илюстрация Булфото25-годишният Иван Ив. от град Игнатиево е бил предаден
Коментари Харесай

25-годишен от Игнатиево отива на съд за подкуп, не искал да духне за алкохол

илюстрация Булфото

25-годишният Иван Ив. от град Игнатиево е бил предаден на съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна по бързо произвеждане за даден рушвет на полицейски чиновници за да не бъде осъществено от тях деяние по работа. 

На 21 февруари тази година чиновници на районното ръководство на Министерство на вътрешните работи в Аксаково правили патрулно-постова активност. Малко преди среднощ автопатрулът спрял за инспекция лек автомобил „ Пежо 206 “, ръководен от подсъдимия Иван. Водачът не показал други документи, с изключение на застраховка „ Гражданска отговорност “. Полицейските чиновници му разпоредили да изтегли колата си отвън основната улица, защото решили, че инспекцията ще се забави, описват от пресслужбата на Апелативната прокуратура във Варна.

25-годишният юноша се обадил по телефона и изискал от околните си да му донесат останалите документи. По време на диалога чиновниците на реда усетили, че лъхал на алкохол. Иван признал, че е пил, и изискал „ да се оправят по някакъв различен метод “, в случай че бъде пуснат да си върви.

Когато негов непосредствен донесъл свидетелството на ръководство на МПС, Иван доближил служебния автомобил и през отворения прозорец ги подал на служителя на реда. От шофьорската брошура на подсъдимия изпадали в полицейския автомобил пет банкноти по 10 лв.. За случая била известена дежурната част на полицията. Иван Ив. бил тестван с дрегер, който отчел 1,02 промила алкохол. Подсъдимият отказал да даде кръвна проба.

Делото против Иван Ив. е планувано за разглеждане  на 20 март тази година във Варненския областен съд.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР