Илюстрация БНРЕвентуална търговска война в световен мащаб ще бъде много

...
Илюстрация БНРЕвентуална търговска война в световен мащаб ще бъде много
Коментари Харесай

Кей Пи Ем Джи: Една глобална търговска война ще е по-лоша, отколкото световната икономически рецесия през 2009 година

Илюстрация БНР
Евентуална комерсиална война в международен мащаб ще бъде доста по-лоша от това, което мнозина си фантазират, като огромна част от Европа, Англия и Канада могат да изпаднат в криза, а в Австралия могат да бъдат изгубени 285 хиляди работни места вследствие на икономическия потрес, който евентуално ще продължи по-дълго от последната международна финансова рецесия през 2008-а и 2009-а година, предава БНР.

Това предвижда Кей Пи Ем Джи, която е една от най-големите четири одиторски компании в света и е водеща компания в региона на професионалните услуги, оповестява австралийското финансово издание http://www.Afr.com.

Дори скромни ответни ограничения против администрацията на американския президент Доналд Тръмп от засегнатите страни като Китай ще причинят стесняване на международната и в частност на австралийската стопанска система, защото ще има ограничение на комерсиалните потоци и на световното търсене, съгласно икономическото моделиране на търговията, направено от KPMG.

Разработеният от KPMG модел демонстрира, че до момента в който всички страни губят съществено при сюжета за предприемане на контрамерки, предстоящите загуби на Съединени американски щати могат да се окажат доста по-малки, в сравнение с при останалите страни.

" Очакват се непропорционални равнища на вреди за Канада и за 27-те страни-членки на Европейски Съюз, като техните стопански системи евентуално ще бъдат наранени неподходящо надлежно 8,5 и 7,5 пъти по-силно, в сравнение с стопанската система на Съединени американски щати. За Англия това съотношението е 5,3 пъти ", означи Кей Пи Ем Джи и добавя: " Това демонстрира, че тези страни просто не могат да си разрешат да влязат в каквато и да било комерсиална война със Съединени американски щати ", прибавя Националното радио.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР