илюстрация: Битката при Варна, худ. Ян МатейкоНа 10 и 11

...
илюстрация: Битката при Варна, худ. Ян МатейкоНа 10 и 11
Коментари Харесай

Парк-музей „Владислав Варненчик“ отбелязва 573 години от Битката на народите! Посещенията са безплатни

илюстрация: " Битката при Варна ", худ. Ян Матейко

На 10 и 11 ноември с вход свободен Парк-музеят на бойната дружба 1444 година „ Владислав Варненчик “ ще означи 573-тата годишнина от борбата при Варна.

Честванията ще стартират на 10 ноември (петък) от 10.30 часа с тържествена гала с боен обред, отслужване на заупокойна молитва в памет на починалите християнски воини пред мавзолея на „ Владислав Варненчик “ и поднасяне на венци и цветя на паметника на Янош Хуняди.

От 11.30 часа ще бъде открита изложбата „ Средновековно оръжие от похода на крал Владислав III Ягело “ в постройката на музея, с която гостува РИМ – Добрич. Посетителите ще могат да видят типични за XV век оръжия като гросмесери (дълги ножове), боздугани, меч и извънредно рядката за нашите земи алебарда. Изложбата ще остане експонирана в музея до 7 декември.

На 11 ноември (събота) от 14.00 часа музейният екип и Сдружение за исторически възстановки „ Чигот “ ще пренесат посетителите в отминалата средновековна ера посредством възстановка на боен лагер. В съботния следобяд гостите на музея ще могат да прегледат дрехи и въоръжение от епохата на крал Владислав, да тестват уменията си в стрелбата с лък и да вземат участие в средновековни спортни игри.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР