Илон Мъск смята, че влизането на Украйна в НАТО ще

...
Илон Мъск смята, че влизането на Украйна в НАТО ще
Коментари Харесай

Мъск сравни идеята за влизане на Украйна в НАТО с ядрен апокалипсис

Илон Мъск счита, че влизането на Украйна в НАТО ще бъде началото на филм за нуклеарен апокалипсис, оповестява ТАСС.

" Това безусловно е началото на филм за ядрен апокалипсис “, написа той в обществената мрежа X (бивш Twittet) под обява с видеозапис на тирада на Антъни Блинкен и украинския външен министър Дмитрий Кулеба, по време на която шефът на Държавният департамент съобщи, че Украйна „ ще стане член на НАТО “.

Мъск приложи към коментара си линк към фрагмент от игралния филм „ На другия ден ” (1983) с фрагменти от измислена нуклеарна война сред Съюз на съветските социалистически републики и Съединени американски щати. В сряда генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг повтори, че Украйна би трябвало да стане член на алианса, само че сподели, че не знае по кое време ще стане това.

През септември 2022 година Украйна подаде молба за ускорено присъединение към НАТО, а на срещата на върха на алианса във Вилнюс през юли 2023 година получи уверения, че ще бъде призната, „ когато бъдат изпълнени нужните условия “. Не е посочена дата за приемането ѝ. Сега организацията включва 32 страни: съвсем всички европейски страни, Канада, Съединени американски щати, Турция. Босна и Херцеговина взе участие в програмата за приемане на нови членове в алианса. За да влезе в НАТО, една страна би трябвало да извърши условия по самостоятелен проект, да няма териториални разногласия и да приведе въоръжените си сили в сходство със стандартите на алианса.

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР