Илон Мъск планира да финализира сделката за закупуване на Twitter

...
Илон Мъск планира да финализира сделката за закупуване на Twitter
Коментари Харесай

Ето кога Мъск финализира сделката по придобиването на Twitter

Илон Мъск възнамерява да завърши договорката за закупуване на Twitter до петък – 28 октомври. Самият милиардер е декларирал това по време на договаряния с банкери, които му обезпечават дългово финансиране за покупката на обществената мрежа, настояват източници на организация Bloomberg. В началото на октомври Мъск, откакто отхвърли договорката, предложи да закупи Twitter при същите условия.

Банките, които дават на Мъск 13 милиарда USD дългово финансиране, към този момент са завършили съглашението за заем и са в развой на сключване на документите, което е една от последните стъпки преди прехвърлянето на парите непосредствено на Мъск, съгласно събеседници на организацията.

Мъск реализира съглашение с Twitter още през април, само че публично се отхвърли от концепцията през юли, до момента в който обществената мрежа не разкрие информация за каузи на ботове и спам сметки измежду действителните консуматори. Адвокатите на Twitter споделиха през септември, че Мъск желае да се отдръпна от договорката след тирада на съветския президент Владимир Путин на 9 май, в която се загатва съответно „ специфичната интервенция “. В известие до банкер от Morgan Stanley предприемачът написа, че договорката няма да има смисъл, " в случай че наближава трета международна война ".

Отказът на Мъск от договорката докара до правосъден развой, по време на който Twitter упрекна предприемача в „ непочтеност “, а милиардерът заведе срещуположен иск (подробностите му не бяха разкрити). Акционерите на Twitter утвърдиха продажбата на Мъск на компанията през септември за 44 милиарда USD.

В началото на октомври Мъск още веднъж предложи на управлението на Twitter да изкупи обществената мрежа, при същите условия - 54,20 $ на акция, или 44 милиарда USD.

Поради това съдът спря производството сред Мъск и Twitter до 28 октомври. Ако транзакцията не бъде завършена преди тази дата, съдията ще дефинира нова дата за среща през ноември. Експерти означиха, че сходно правосъдно решение може да изложи на риск банковото финансиране на договорката, защото кредиторите в този момент може да желаят да излязат от нея на фона на намаляването на пазарната стойност на фирмите за обществени медии.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР