Илон Мъск отново изненада всички. Главният изпълнителен директор на Tesla

...
Илон Мъск отново изненада всички. Главният изпълнителен директор на Tesla
Коментари Харесай

Мъск пак изненада. Новата му кола ще лети

Илон Мъск още веднъж изненада всички. Главният изпълнителен шеф на Tesla – Илон Мъск, се похвали, че новият Roadster, който се намира в разработка, ще може да лети над земята. Височината на полета ще бъде не повече от 1-2 метра. Така тя няма да убие никого, разяснява милиардерът.

 https://automedia.investor.bg/media/files/resized/uploadedfiles/640x0/4b6/6cfcb55545091225dfe191e9bded24b6-16-1.jpg

За необикновената функционалност на Roadster предприемачът призна в ефира на подкаста на Джо Роугън, пред който по-рано описа за прибиращия се безоблачен панел на покрива на бъдещия бус на Tesla. Според Мъск, новият Roadster ще получи „ някои ракетни технонологии “, които ще бъдат включени в предлагания като спомагателен състезателен пакет Space X. Той е кръстен на друга компания на милиардера, заяви investor.bg.

Този пакет освен ще усъвършенства индикаторите на автомобила, само че ще добави и функционалност за същински полет, стига, несъмнено, инженерите на Tesla да съумеят да се оправят със задачата, сложени им от Мъск. В този случай новият Roadster ще се издига във въздуха благодарение на ракетни ускорители, работещи със сбит газ.

„ Все още мисля, по какъв начин да накараме тази машина да лети, без да убива хора “, разяснява Мъск. И добави, че поради условия за сигурност новият Roadster ще се издига на към 1,0-1,8 метра. В този случай, при неочаквана щета в мотора, електрическият автомобил ще падне и ще повреди окачването, само че хората в колата ще останат невредими. Мъск добави, че колата ще се движи напред, даже когато е във въздуха, само че времето за полет ще бъде лимитирано.

Салонът на Roadster с пакет SpaceX ще бъде с две места, като на мястото на задните седалки ще бъдат сложени балоните с газ, който зарежда спомагателните мотори. Те ще бъдат сложени начело и откъм гърба. Самият електрически автомобил получава 3 електромотора – същите като при Model S във версия Plaid, които ще развиват 1034 к.с. и ще разрешават ускоряване от 0 до 100 км/ч за 1,99 секунди.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР