Илко Стоянов бе утвърден и за титуляр с право на

...
Илко Стоянов бе утвърден и за титуляр с право на
Коментари Харесай

Кметът на Благоевград бе избран за председател на Стратегическия борд за развитие на трансграничната зона България – Северна Македония

Илко Стоянов бе одобрен и за титуляр с право на глас в Комитета за наблюдаване на стратегия „ Развитие на районите “

Кметът на Благоевград Илко Стоянов ще съставлява Борда на териториалната тактика за развиване на трансграничната зона България – Северна Македония, по програмата Интеррег IV-А ИПП България – Северна Македония 2021-2027. Кандидатурата му бе одобрена по време на провело се съвещание в гр. Струмица, РСМ.

Стратегическият ръб е непрекъснато настояща двустранна партньорска група, основана в сходство с наредбите на член 29 от Регламент (ЕС) 2021/1060, която утвърждава териториалната тактика, взе участие в подбора на плановите оферти за финансиране, създава и утвърждава проекта за оценка, следи осъществяването на териториалната тактика за развиване на трансграничната зона.

В рамките на провелата се среща бе утвърдена и самата териториалната тактика.

Кметът Илко Стоянов взе присъединяване и в съвещание на Регионалния съвет за развиване на Югозападния район за обмисляне, по време на който бе одобрен за титуляр с право на глас в Комитета за наблюдаване на стратегия „ Развитие на районите “.

Комитетът за наблюдаване на програмата следи за ефикасното и качественото ѝ осъществяване, преглежда и утвърждава критериите за избор на интервенции за финансиране, както и следи напредъка при осъществяването на програмата, постигането на задачите и целевите стойности.

Позициите, за които е определен кметът Илко Стоянов са самопризнание за неговата целенасочена политика, по която води общината и основава предпоставки тя да е основен фактор през новия програмен интервал 2021-2027.–
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР