Илияна Цанова става заместник генерален директор на ГД „Бюджет“. Тя

...
Илияна Цанова става заместник генерален директор на ГД „Бюджет“. Тя
Коментари Харесай

Илияна Цанова става заместник генерален директор на ГД „Бюджет“ в ЕК

Илияна Цанова става заместител общоприет шеф на Групово дело „ Бюджет “. Тя ще дава отговор за обезпечаването на положително ръководство и дейно ръководство на риска на дейностите по приемане и разпределяне на заеми и други финансови интервенции, подхванати от Групово дело „ Бюджет “.

Тя встъпва в служба на 1 септември 2021 година, оповестиха от Европейска комисия.

В интервала март до май 2013 година Цанова е длъжностен вицепремиер на България, отговарящ за ръководството на средствата от Европейски Съюз и отраслов министър в служебното държавно управление на Марин Райков. Била е и длъжностен вицепремиер, отговарящ за ръководството на средствата от Европейския съюз във втория му длъжностен кабинет на 6 август 2014 година

Илияна Цанова има 20-годишен опит в интернационалното банкиране за развиване и вложения, мощни лидерски качества и управнически опит, както и отлични умения за водене на договаряния, което я прави доста подобаваща за основната роля в ръководството на финансирането на бюджетната поддръжка на Съюза за Плана за възобновяване в подтекста на рецесията, провокирана от COVID-19.

Тя ще извършва функционалностите на основен началник по ръководството на риска в Комисията, което ще ѝ разреши да черпи по-специално от солидния й опит, добит преди този момент като заместител изпълнителен шеф на Европейския фонд за стратегически вложения (ЕФСИ) и на разнообразни висши длъжности в Европейската банка за възобновяване и развиване (ЕБВР).

Илияна Цанова работи като ръководител на надзорния съвет на СОФ Кънект. До 2020 година тя заема длъжността заместител изпълнителен шеф на ЕФСИ – гаранционен механизъм в размер на 26 милиарда евро, възложен от Европейския съюз на групата на Европейската капиталова банка (ЕИБ) в поддръжка на стратегическите вложения в Европейски Съюз. Тя дава отговор за ръководството и осъществяването на ЕФСИ и за постигането на неговите стратегически цели посредством тясно съдействие с групата на Европейска инвестиционна банка и Управителния съвет на ЕФСИ. Освен това тя има над десетгодишен опит в региона на банкирането за развиване и устойчивото финансиране в Европейската банка за възобновяване и развиване (ЕБВР). Сред няколкото висши длъжности, заемани от нея в институцията, е тази на шеф на дирекция „ Съфинансиране от Европейски Съюз и финансов инженеринг “.

Тогава тя дава отговор за развиването на стратегическо съдействие с Европейската комисия за създаване и ръководство на смесени финансови принадлежности и принадлежности за шерване на риска в поддръжка на вложенията в региона на научните проучвания и нововъведенията, енергийната успеваемост и градското развиване, финансирането в региона на околната среда и климата, финансирането на МСП. Преди това е била асоцииран шеф, началник на екип в Европейска банка за възстановяване и развитие, отговарящ за основаването, осъществяването и реализирането на дългови и финансови инфраструктурни вложения в Югоизточна Европа, Украйна и Русия.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР