Илиян Радулов се класира за полуфиналите на турнира Мастърс на

...
Илиян Радулов се класира за полуфиналите на турнира Мастърс на
Коментари Харесай

Илиян Радулов на крачка от финала на Мастърс-а до 18 години

Илиян Радулов се класира за полуфиналите на шампионата " Мастърс " на най-хубавите осем тенисисти до 18-годишна възраст за сезона, който се организира на твърда настилка в китайския град Чънду.

Българинът се наложи над представителя на домакините И Чжоу с 6:4, 6:7(3), 6:1 по-късно повече от два часа игра и реализира втори триумф във втората си среща от група " А " на конкуренцията.
 Илиян Радулов отпадна при юношите на Уимбълдън
Илиян Радулов отпадна при юношите на Уимбълдън

Българинът загуби от четвъртия в схемата

Радулов беше доста стабилен на сервис в първия сет и не даде нито една опция за пробив на противника си, а в това време той осъществя един брейк и това беше задоволително да поведе в резултата.

Във втората част двамата си размениха по един пробив и се стигна до тайбрек, в който китаецът беше по-прецизен и след 7:3 точки изравни.

В решаващия трети сет българинът доминираше и със серия от пет следващи гейма стигна до крайната победа.

Във втория дуел от групата Родриго Пачеко (Мексико), втори в международната класация при юношите, надви над Артюр Жеа (Франция) с 6:4, 7:6(3), с което също реализира втора победа и продължава на полуфиналите. Пачеко и Радулов ще дефинират спечелилия в групата в директния мач между тях от последния кръг.

Илиян Радулов сега заема осмото място в света при гениите до 18 години. Той е вторият българин, който се класира за финалния шампионат на осемте най-хубави юноши през сезона. През 2018 година Адриан Андреев приключи на трето място.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР