илиони хора губят достъп до здравословна храна, което изостря проблема

...
илиони хора губят достъп до здравословна храна, което изостря проблема
Коментари Харесай

ООН: Светът е застрашен от нова глобална пандемия

илиони хора губят достъп до здравословна храна, което изостря казуса със затлъстяването по целия свят и може да провокира нова световна пандемия.

Според прогнозите на Организация на обединените нации, до края на тази година над 130 милиона души ще се изправят пред апетит, само че затлъстяването съставлява доста по-сериозна опасност в развитите страни.

По време на пандемията от ковид хората по света са лишени от приходи, заради което са принудени да пестят от храна, като избират нездравословни храни, по-специално "фаст фууд ", осведоми БГНЕС.

В момента броят на хората с наднормено тегло е в пъти по-голям от броя на гладните, това е изключително видимо в развитите страни. Така две трети от британците сега са с наднормено тегло или затлъстяване. В резултат на това всяка седма гибел в страната е породена от нездравословно хранене, поради което непрестанно се усилват медицинските разноски. Хората с наднормено тегло са по-склонни към диабет, сърдечно-съдови и онкологични болести.

С подред изчисленията на Организация на обединените нации 3 милиарда души по света не могат да си разрешат здравословна храна, което основава предпоставки за появяването на наднормено тегло. Това от своя страна може да се дефинира като нова пандемия. Ако не се подхващат дейности, то заради наднормено тегло и произлизащите от това здравословни проблеми, през идващото десетилетие разноските за опазване на здравето в света ще набъбнат с 1,3 трилиона $ годишно.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР