Илина Найденова, съпруга на зам.-министъра на регионалното развитие Николай Найденов,

...
Илина Найденова, съпруга на зам.-министъра на регионалното развитие Николай Найденов,
Коментари Харесай

ПАК СКАНДАЛ: Министерша от ДБ изпраска незаконна вила в Синеморец

Илина Найденова, брачна половинка на зам.-министъра на районното развиване Николай Найденов, има противозаконна вила в Синеморец, оповестиха за ПИК източници от РДНСК – Бургас. Самият Найденов е с сектор ДНСК, което е още по-скандално, тъй като изпада в спор на ползи. Затова КПКОНПИ и прокуратурата би трябвало да ревизират случая.

Имотът в Синеморец е платен от Илина Найденова на 4 ноември 2022 година Преди това е бил на Величка Ковачева, демонстрира информация в регистрите. В нотариалния акт са разказани и противозаконните обекти, както и разрешението за слагане на преместваем обект, което е с изминал период.

Първоначално разрешението за слагане на преместваем обект – два броя битови контейнери, е издадено на 4 март 2010 година

Реклама

През предходната година е формиран констативен протокол от община Царево, с който е открито, че в парцела са ситуирани 2 броя битови контейнери и построени към тях дървени навеси, като мястото се употребява за туризъм под името “Вила Ведрина “. Протоколът е изпратен на Величка Ковачева.

На 3 октомври 2022 година е формиран нов констативен протокол, с който е открито нарушаването – в парцела са сложени 2 броя контейнери с построени дървени навеси. За обектите няма издадено позволение за слагане. Актът е формиран в отсъствието на собственичката, като е изпратен на нея, само че не го е получила. Той е пуснат до Столична община за връчване на Ковачева, само че е върнат отговор, че Ковачева отхвърля да го получи.

След закупуването на парцела от Илина Найденова, е изпратено питане дали тя е лицето, сложило контейнерите. В отговор до общината, тя показва, че го е закупила с въпросните обекти. Вследствие на това е издадена заповед за унищожаване на преместваемите обекти. До момента обаче Найденова не е премахнала така наречен вила “Ведрина “. Очаква се и мнението на Община Царево.

Зам.-министър Найденов е от “Демократична България “, а самата Найденова пък е зелен деятел и поддържа “Зелено придвижване “. Той е дълготраен учител в Университета по архитектура, строителство и геодезия по картография и Географска информационна система. Има професионален опит в капиталовото планиране и устройственото обмисляне. По обучение е инженер-геодезист, лекар по научната компетентност „ Картография “ в УАСГ.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР