Илиана СлавоваЗимната приказка, която толкова радва децата и поетичните души

...
Илиана СлавоваЗимната приказка, която толкова радва децата и поетичните души
Коментари Харесай

София - безплатна ледена пързалка, но не е весело

Илиана Славова

Зимната приказка, която толкоз радва децата и поетичните души (красива е, няма спор), донесе главоболия и контузии на доста софиянци през последните два дни.

Градът се трансформира в ледена пързалка – освен кварталните улички, само че и центърът. Придвижването по тротоарите изисква кънкьорски умения. Дори постоянните зимни обувки не са гаранция против рухване, да не приказваме за дамите, търсещи грациозност на токчета.

Предстои да забележим какво ще покаже настоящата статистика на „ Пирогов “ за хората с контузии, само че в предишни интервали с поледици по стотина души дневно прекосяваха през травматологията със счупени и навехнати крайници и китки. Особено уязвими са възрастните хора, които без друго са с по-слаба съгласуваност и понижена пъргавина. Много от тях са с остепороза, което значи постепенно и мъчно възобновяване, с опасности от затруднения.

Новата администрация на София пристигна с огромни обещания. С доста възторг против миналата и поръчки всичко да е по-добро.

Да кажем, че за ноемврийския сняг, който докара до исблъсъци, кметът Васил Терзиев е бил неопитен, въпреки че в акцията си претендираше за управнически умения и подготвеност. Защо в този момент не е по-различно?

И дано никой не бяга от отговорност с оправданието, че хората би трябвало да чистят пред домовете си, тъй като в зоните на отговорност на общината не е направено нужното.

Да, договорите за зимното разчистване са подписани при мандата на Йорданка Фандъкова, само че за контрола върху осъществяването им дава отговор сегашната администрация.
Има и алтернатива договорите да бъдат ревизирани (особено при неизпълнени задължения), в случай че Терзиев държи да подписа съглашения разнообразни от тези на предшественичката му. Но ръководството е блокирано поради невъзможността на СОС да си избере ръководител. По-точно, поради въжделенията на Борис Бонев да застане отпред.

Време е Терзиев и Бонев да проумеят, че ръководството е на първо място отговорност. Крайно време е (пред)изборните персонажи да излязат от парфюмираните пиар опаковки и да влязат в действителността.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР