Илиан Тодоров: Областните управители да поемат управлението на ремонтите и

...
Илиан Тодоров: Областните управители да поемат управлението на ремонтите и
Коментари Харесай

Илиан Тодоров: Областните управители да поемат управлението на ремонтите и поддръжката на пътната мрежа

Илиан Тодоров: Областните шефове да поемат ръководството на ремонтите и поддръжката на пътната мрежа
Областните шефове да поемат ръководството на ремонтите и поддръжката на републиканската пътна мрежа, както и да носят отговорност за зародили произшествия по тях, тъй като в този момент отговорността се размива. Промяната ще бъде разисквана на съдружен съвет в идващите дни. Това сподели на конференция регионалният шеф на Софийска област Илиан Тодоров, съобщи кореспондент на БГНЕС.

„ Искам законодателни промени в тази посока, като най-важната би трябвало да залегне в Закона за пътищата. В тях ще предложим регионалните шефове да дават отговор напълно за републиканските пътища. Те да вършат ремонтите и да носят отговорност в случай че нещо се случи “, съобщи Тодоров.

Според него е неприемливо при изискване, че на територията на Софийска област се намират 10% от републиканската пътна мрежа, АПИ да заделя 1% от бюджета си. С измененията ще желаяме и да имаме действителни лостове, тъй като сега нямаме никакви права, посочи още регионалният шеф.

„ При злополука би трябвало да се обадя на кмета на обитаемото място, с цел да го помоля да повика кран. А това може да се прави от регионалните шефове и те да поемат безусловно цялата отговорност. В Чехия, Холандия, Полша и Словакия губернаторите се занимават с ремонтите и поддръжката на пътищата, тъй че ние няма да сме новатори, а ще вземем една работеща концепция “, акцентира Тодоров.

Той сподели още, че преди 10 месеца е изпратил писмо, в което е дал цялостен лист на пътищата, които са в сериозно положение и основават причина за произшествия, само че до през днешния ден нямал отговор. Отбеляза, че също по този начин по закон би трябвало да получава на всеки три месеца доклад за свършената работа от регионалното пътно ръководство, а досега от общо четири е получил единствено един доклад.

Областният шеф изиска също по този начин те да ръководят и бюджета на регионалното пътно ръководство. Той съобщи, че към момента не е разговарял с сътрудниците си дали ще са съгласни да поемат отговорността върху положението на пътищата и съобщи, че ще се бори регионалните шефове да имат някакви права, тъй като сега играели ролята на пощенски кутии. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР