Или умението да бързаме бавно и да чакаме момента, когато

...
Или умението да бързаме бавно и да чакаме момента, когато
Коментари Харесай

Нетърпението налага Смирение

Или умеенето да бързаме постепенно и да чакаме момента, когато нещата ще се случат без изпитание и напрежение

Бързо и елементарно се отчайваме, когато нещата не се развиват или не се получават в мечтаната от нас посока. Нетърпеливи сме. Не умеем на моменти да проучваме дали обстановката и опциите разрешават нещата да се случат.

Искаме всичко и непременно. Бъркотията и хаосът обаче имат и едно друго предназнаечение - отворят ни очите и съзнанието по нов метод. Когато нещата не се получават, вместо обезсърчение и отчаяние , би трябвало просто да се замислим , да поспрем за малко и да си дадем отмора – или да се смирим.

Смирението не е примиряване или съгласяване. Смирението има дълбока същност- това е умеенето да бъдем покорни, спокойни, търпеливи и скромни.

Смирението облагородява духа и в действителност има огромна обновителна мощ. Кога човек стартира да си задава въпроси от рода на "Защо и този път не се получава, за какво не ми върви, отново ли на мен ….?! " Когато нещата не се подреждат, когато чаканият резултат от заплануваното закъснява, когато настава безпорядък в мислите ни и прочие

И не съответствува ли това събуждане още веднъж в подобен миг? Смирението слага хаоса в релси. Тогава се научаваме да чакаме, научаваме се да бързаме постепенно, да чакаме подобаващия миг търпеливо - когато всичко ще се подреди без изпитание и напрежение . Смирението е онази мощ, която слага новото начало, когато се намираме в неверен и сложен миг и положение. Научим ли се да бъдем смирени, значи, че сме подготвени за смяна и ново начало.

Тогава насладата и удовлетворението ще имат по-голяма мощ . Сила, която ще дава отговор и покрива инвестиции труд, мощ, която ще дава отговор на съответната обстановка и запаси, мощ, която ще ни дърпа напред и ще ни води към нови провокации и ще ни прави по-уверени и сполучливи.

Смирението не е уязвимост – смирението е умеене и схващане с бездънен смисъл и наличие .

Автор: Н. Карагьозова - Нади

Edna търси най-талантливите писатели измежду своите читатели! Изпращайте особено написани за нас текстове на [email protected], а утвърдените ще публикуваме в рубриката "Из edna@ ".

Още от Из Edn@
Магията на спящото дете За тези, които озаряват света... Никога ръка, един път изпусната, не може да бъде уловена същата Насилието ти ме окуражи
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР