Или не са ни разбрали, или се правят, че не

...
Или не са ни разбрали, или се правят, че не
Коментари Харесай

Борисов: Или не са ни разбрали, или се правят. Не предлагаме коалиция

" Или не са ни разбрали, или се вършат, че не са ни разбрали. Ние нито предлагаме коалиция, нито каквато и да е форма на другарство отвън това, което е потребно за страната ".

С тези думи Бойко Борисов отговори на „ Продължаваме промяната “, които по-рано оповестиха, че няма да вземат участие в договаряния за кабинет с ГЕРБ.

„ Ситуацията е такава, че и на нови избори ще е отново по този начин. Надявам се, че разсъдъкът ще надделее. Затова и предложихме разновидността за контактни групи, които да създадат лист с значими за България неща, които ние да подсигуряваме по-късно “, сподели Борисов във Вълчи дол, където се срещна със симпатизанти.

Лидерът на ГЕРБ припомни какво изясни преди няколко дни и защо предложението за контактни групи съгласно него ще проработи.

„ Първата и най-важна тематика е войната в Украйна, която чука на нашата врата и е в непосредствена непосредственост. Заплахи за нуклеарни удари, обстрел на Запорожие. Затова контактната ни група е от хора, които са се потвърдили пред нашите евроатлантически сътрудници със своите позиции. Излъчихме единствено двама – Росен Плевнелиев и Соломон Паси “, напомни Борисов.

Той посочи, че са „ оставили вратата отворена “ всеки, който пожелае от другите партии да вкара в преговорния екип човек.

„ Разбирам, че им е комфортно да ни приписват „ Възраждане “ като опция. Те имат и своите достолепия, само че ние по никакъв метод, за разлика от Кирил и Асен, които настояват, че нямало значение какво мислят посолствата. А посолствата са директните избраници на политиката на съответната страна. Аз се преценявам с сътрудниците си в Европейски Съюз и НАТО. За тях тематика номер едно е войната в Украйна и всичко, друго от това, са празни приказки “, посочи водачът на ГЕРБ.

Бойко Борисов каза още, че не е чул „ Продължаваме промяната “ да приказват по тази тематика на брифинга си и по-специално за запазването на евроатлантическата ни ориентировка, както и " директно да подпомогнем нашите другари от Украйна ".

„ Те на тази тематика доста увъртат, а даже споделят, че с безапелационния съперник на това – БСП, те ще вършат коалиция. Нещо двулично има “, добави Борисов.

„ Днес виждам тематики, по които контактните групи мога да реализират решение. Освен това споделих ясно - предлагам водачите да се отдръпнем, с цел да могат тези групи по-лесно да работя “, припомни още Бойко Борисов.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР