Икономистката, една от създателките на дискусионната мрежа Солидарна България и

...
Икономистката, една от създателките на дискусионната мрежа Солидарна България и
Коментари Харесай

ОКРИЛЕНА от борбата за МОЧА: Ваня Григорова вече официално е кандидат-кмет

Икономистката, една от създателките на дискусионната мрежа " Солидарна България " и видна социалистка Ваня Григорова към този момент е публично претендент за кмет на София, като се изправя в директна конкуренция против номинацията на гигакоалицията от 3 обединения - Политическа партия, Демократична България и Спаси София Васил Терзиев. 

Окрилена от продължаващата, към този момент сполучливо, битка МОЧА да си остане в центъра на София в Княжеската градина и да не се мести в соцмузея, Ваня Григорова става претендент за " Московска " 33 освен издигната от столичното Българска социалистическа партия, само че и от " ЛЕВИЦАТА! " - амалгамата от тогавашни членове на Столетницата. 

Името на Григорова от известно време е мотив за спекулации при кандидатурите за кметския пост. В началото на юли тя разгласи, че разчита на по-широка поддръжка от страна на левите партии. Днес тя се озова в Българска телеграфна агенция сред Иван Таков, водач на най-голямата алена конструкция в страната и Костадин Паскалев - флагман на лявото обединяване. 

" София се ръководи от десни партии от десетилетия и виждаме в какво положение е тя и непрестанно приказваме за ремонт на ремонта. Това би трябвало да спре ", безапелационна бе тя на брифинга. И добави, че желае да направи града либерален, а не тоталитарен. " Тук сме, с цел да подкрепим настояванията на столичани да се усещат почтени, европейски жители ", сподели още тя. И даде поръчка да преструктурира всички съществуващи контракти за концесии. 

По-рано през днешния ден пък някогашната кандидат-кметица Мая Манолова едвам не влезе в ръкопашна битка с кмета на регион " Средец " Трайчо Трайков пред ПСА поради подредените от столичната губернаторка Вяра Тодева барикади.

А в подтекста на думата " укрепление ", Ваня Григорова е посочена за извънредно близка с екипа на някогашния длъжностен вицепремиер и евроминистър Атанас Пеканов посредством неговия шеф на кабинета Николай Драганов. Именно с него преди години Григорова сътвори " Солидарна България ", а той пък пишеше по обществени тематики и правеше разбори за лявото в страната в уеб страницата " Барикада ". 

Иван Таков даде да се разбере, че се готви коалиция сред двете обединения. До момента от " Позитано " 20 се мълчи за готвената взаимна кандидатура.  
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР