Икономистите стават все по-важна част от правната система на САЩ,

...
Икономистите стават все по-важна част от правната система на САЩ,
Коментари Харесай

Спорът за големи пари показва стойността на икономистите с „наемник“

Икономистите стават все по-важна част от правната система на Съединени американски щати, предоставяйки експертни показания, с цел да повлияят на съдиите и правосъдните заседатели в техните разисквания.

Сега правосъдно дело хвърля малко светлина върху това какъв брой скъпи са станали тези технократи. Това е юридически спор, сходен на обърканите разногласия за възнаграждение на топ банкери, юристи и търговци на хедж фондове, които са постоянно срещани от десетилетия.

Случаят визира Джонатан Орзаг, експерт по антитръстови разбори, който постоянно свидетелства в хитови правосъдни разногласия и чиито цени доближаваха 2000 $ на час. Той беше уволнен от FTI Consulting през ноември, откакто изиска повече надзор и по-голямо парче от пая за неговия стопански консултантски отдел, Compass Lexecon, който се намираше в границите на компанията.

FTI в този момент съди Orszag за хипотетично нарушение на трудов контракт, като, както се споделя, се стреми да сътвори съперник на Compass Lexecon и да вземе стотици сътрудници със себе си.

...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР