Икономистът Михаил Хазин описа с една цифра дълбочината на кризата,

...
Икономистът Михаил Хазин описа с една цифра дълбочината на кризата,
Коментари Харесай

Хазин представи укриваната от САЩ цифра, предвещаваща скорошния крах на Запада

Икономистът Михаил Хазин разказа с една цифра дълбочината на рецесията, в която са се потопили Съединени американски щати и назова това предвестител на неизбежен и неотдавнашен провал на груповия Запад в сегашния му тип.

Според Хазин актуалната рецесия на западната стопанска система не е криза, тъй като не е циклична и не се лимитира в границите на 12-16 месеца. Това, което се случва през днешния ден със Съединени американски щати и Европа е структурна рецесия, развой почнал още в края на предходната година и който ще продължи минимум пет години без спиране. Но на Запад не схващат аргументите и същността на рецесията, тъй като нямат описваща я доктрина. Именно по тази причина, както счита икономистът, американските и европейските управляващи вършат нелепости вместо да подхващат ефикасни ограничения, с цел да контролират казуса.

“Избягването на тази рецесия е невероятно, тъй като те прекалиха. Толкова разшириха частното ползване, че в този момент не могат да го удържат. Трябва да се назове главната цифра. Има доказателства, които Съединени американски щати не разкриват обществено: нивото на растежа на цените на всички промишлени артикули, освен постъпващи за търговия на дребно, а въобще на всичко - от суровините до крайния артикул. За първи път растежът на цените на промишлените артикули надвиши нивото от края на 70-те години. Предишният пик е в края на 1947 година. Над 23%”, съобщи Хазин.

Средната класа, учредена на непрекъснато ползване в огромни размери, е основата на западния свят. Сега феноменът на междинната класа отива в историята поради внезапното обедняване на популацията на Съединени американски щати, Европейски Съюз и Англия. Хазин е уверен, че груповият Запад в настоящия си тип ще просъществува още доста малко време и ще му се наложи да търси нови модели на ръководство на личното си общество - съвсем разорени хора с най-големи искания.

“Цялата система на социално-политическото ръководство на Запада, било то в Европа, било в Европа, е построена посредством представители на междинната класа, квалифицираните консуматори. Днес този инструмент се унищожава. Вместо междинна класа се появяват нови небогати, които имат светоусещането на междинната класа, само че нямат пари”, заключи Хазин.

Санкционният напън над Русия задълбочи икономическите проблеми на Запада. Европейските финансисти означават, че политиците от Европейски Съюз се опасяват да поемат отговорност за решенията, одобрявани под лозунгите за трансатлантическата взаимност и помощта за Украйна.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР