Икономистът Красен Станчев коментира анализа на Института за пазарна икономика,

...
Икономистът Красен Станчев коментира анализа на Института за пазарна икономика,
Коментари Харесай

Икономист: Чака ни добра година, но изпълнена с рискове

Икономистът Красен Станчев разяснява разбора на Института за пазарна стопанска система, съгласно който до 18 май ще работим за страната и изясни, че традицията е от 15 години, само че значимото за 2019-та е, че за разлика от последните 8 години, в този момент най-вече ще се работи за държавното управление.

" Става дума за 138 дни. Това е много по-различно от 2011 година, когато работихме 115 дни за държавното управление. Това е едната специфичност на тази година ", изясни Станчев в студиото на " Денят ON AIR ".

По думите му другата специфичност се крие във фрапантното систематизиране на средства от държавното управление в последните дни на 2018 -а. Красен Станчев счита, че това ще се отрази края на тази или началото на идната година.

Икономистът предвижда и какво ще е равнището на задграничните вложения у нас. По думите на Красен Станчев тях ще ги има в секторите, които не зависят от страната.

" Големите планове от рода на Белене и Южен поток ще влошат средата за бизнес в България, тъй като ще понижат кредитния рейтинг на страната ", изясни още той пред Bulgaria ON AIR.

Икономистът Красен Станчев заключи, че за българската стопанска система следва добра година, само че тя ще е изпълнена с доста опасности.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР