Икономистът Георги Ганев, кандидат за депутат, изтъкна като едно от

...
Икономистът Георги Ганев, кандидат за депутат, изтъкна като едно от
Коментари Харесай

След 20 години вдигнахме прага за задължителна регистрация по ДДС от 50 000 на 100 000 лв.

Икономистът Георги Ганев, претендент за народен представител, посочи като едно от най-важните достижения на Демократична България повишението на прага за регистрация по Данък добавена стойност на 100 хиляди лв..

„ През 47-ото Народно заседание успахме да реализираме доста неща, едно от тях беше повдигането на прага за регистрация по Данък добавена стойност на 100 000 лева Мярка, за която българският бизнес чака повече от 20 години. “, съобщи Ганев в взаимно видеообръщение с евродепутата Радзан Канев и Мартин Димитров, претендент за депутат от Демократична България.

По думите му, тази мярка съставлява голяма помощ за българския дребен бизнес,  обезпечава му конкурентно преимущество, финансова глътка въздух и опция за развиване.

От своя страна евродепутатът Радан Кънев разяснява, че с цел да влезе в действие тази мярка, тя би трябвало да бъде утвърдена от Европейската комисия. Той се ангажира, че изрично ще сложи въпроса да се издаде позволение без закъснение от Европейска комисия, с цел да може по-високият предел за регистрация по Данък добавена стойност да влезе в действие от 1 януари.

Икономистът Мартин Димитров разгласи, че  в идващия парламент Демократична България ще предложи повишение на прага до 166 хиляди лв., което е вероятният най-много.

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР