Икономиката у нас расте с добри темпове в последните години

...
Икономиката у нас расте с добри темпове в последните години
Коментари Харесай

Икономистът Илия Лингорски: Банките у нас вече втора година показват рекордни показатели по всички параметри

" Икономиката у нас пораства с положителни темпове в последните години - с над 3 % ".Това съобщи основният икономист на Българската банка за развиване Илия Лингорски, известен и с детската си роля на Женя от кино лентата " Васко да Гама от село Рупча ".

" Банковият бранш у нас се отличава доста по своите индикатори в положителен проект, в сравнение с е в други страни на Европейски Съюз и Еврозоната. Вече втора поредна година месец след месец банките демонстрират рекордни индикатори по всички параметри от своята активност, и това, изключително за 2018 година с тази обстановка, беше една доста сполучлива за Българската банка за развиване Настоящата година също върви сносно. Тя за първи път предходната година доближи над 3 милиарда число стойност за своите активи. Българската банкова система за първи път мина 100 милиарда обща стойност на активите ", сподели той в предаването " Плюс минус " по " Нова телевизия ".

 



" В момента в световен проект сме в интервал на късния цикъл и икономическото закъснение се мери по един или различен метод на всички места. В Европа към този момент има такива стопански системи, които поддават или ще поддадат в този момент второ тримесечие. Има данни за контракция, което може да се охарактеризира към този момент като икономическа криза. Но този развой на световно закъснение, той не е нещо, което ни застига ненадейно. Ние го следим към този момент повече от 9 месеца. Добрата вест е, че в нашия район и в страните по-млади членки на Европейски Съюз, и изключително в България, в действителност положението, и структурното, както и конкурентните преимущества на стопанските системи - нашата еластичност и разтегливост, са положителни. Тоест, ние навлизаме в този интервал на късен цикъл и икономическо закъснение общо в Европа с всички структурни въпроси, които имат да бъдат решавани през идващото десетилетие на европейската стопанска система, в добра форма, с положителни запаси, с положителни макроикономически индикатори. Като цяло българската банкова система навлиза в този интервал с рекордни индикатори, в това число по успеваемостта на своята активност - съотношението на приходите и разноските ", съобщи още икономистът.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментар Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР