Икономиката на Япония се е свила с по-бърз темп от

...
Икономиката на Япония се е свила с по-бърз темп от
Коментари Харесай

Японската икономика се е свила с 3% през третото тримесечие

Икономиката на Япония се е свила с по-бърз ритъм от прогнозния през третото тримесечие на годината, откакто нарушената веригата за доставки и повишеният брой на новозаразените с COVID-19 засегнаха бизнеса и потребителските разноски, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

С тези данни се ускоряват провокациите пред новите държавни проекти за реализиране на напредък. И до момента в който доста анализатори чакат третата по величина стопанска система в света да се възвърне през настоящото тримесечие, влошаващите се проблеми с производството в международен мащаб слагат все по-големи опасности пред бъдещата вероятност. 

" Свиването се оказа много по-голямо от предстоящото поради рестриктивните мерки по веригите за доставки, които мощно засегнаха производството и финансовите разноски. Очакваме стопанската система да се възвърне през това тримесечие, само че темпът на възобновяване ще е по-бавен, защото потреблението не започва добре, даже след смекчаването на рестриктивните мерки за Ковид-19 в края на септември ", разяснява Такеши Минами, основен икономист в изследователския институт Норинчукин. 

Икономиката се е свила с 3% на годишна основа през тримесечието от юли до септември, сочат предварителните данни за брутния вътрешен артикул (БВП), оповестени през днешния ден. Средната пазарна прогноза бе за стесняване от 0,8%. Слабият напредък на японската стопанска система контрастира с много по-обещаващите данни за други развити страни, като да вземем за пример Съединени американски щати, чийто Брутният вътрешен продукт набъбна с 2% през третото тримесечие с помощта на насъбраното отсрочено търсене. 

Японският министър председател Фумио Кишида възнамерява да показа в петък огромен пакет от стопански тласъци на стойност няколко трилиона йени, само че някои икономисти са скептично настроени за въздействието му върху краткосрочния напредък. 

Потреблението в страната е намаляло с 1,1% през интервала от юли до септември по отношение на напредък от 0,9% през тримесечието от април до юни. Капиталовите разноски са се намалили с 3,8% след поправен напредък от 2,2% за предходното тримесечие. Недостатъчното вътрешно търсене е лишило Брутният вътрешен продукт от 0,9 процентни пункта напредък. Износът е намалял с 2,1% през третото тримесечие по отношение на предходното, откакто търговията бе ударена от дефицита на чипове и рестриктивните мерки във веригите за доставки.  
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР