Икономиката на САЩ се сви през първото тримесечие с оглед

...
Икономиката на САЩ се сви през първото тримесечие с оглед
Коментари Харесай

БВП на САЩ се сви с 1,6% през първото тримесечие

Икономиката на Съединени американски щати се сви през първото тримесечие предвид на рекорден търговски недостиг, демонстрират окончателните държавни данни, само че тази икономическа картина е подвеждаща, защото вътрешното търсене беше мощно.

Брутният вътрешен артикул се сви през първото тримесечие с 1,6% на годишна база, като това съставлява лека низходяща проверка от предходна оценка за спад с 1,5% и откакто през последните три месеца на 2021 година Брутният вътрешен продукт набъбна с 6,9%.

Спадът на Брутният вътрешен продукт през първото тримесечие отразява както огромния търговски недостиг, по този начин и по-бавния ритъм на струпване на складови бизнес ресурси по отношение на мощния им напредък през четвъртото тримесечие на 2021 година заради дислокации във веригите на доставки и дефицит на работна ръка.

Растежът на потребителските разноски беше ревизиран надолу до 1,8% от 3,1% предходна оценка, само че данните за април демонстрират, че

потребителските разноски са почнали още веднъж да се форсират.

Бизнес разноските за съоръжение останаха постоянни през май, до момента в който комерсиалният стоков недостиг се сви доста.

Но следеният при започване на второто тримесечие отскок стартира да губи инерция, защото Фед стартира да

организира нападателна политика на повишение на лихвите, с цел да се пребори с доста високата инфлация, което ускорява страховете от идна криза.

Централната банка на Съединени американски щати увеличи главната си рента по-рано този месец със 75 базисни пункта - най-голямо еднократно покачване от 1994 година насам, като от март насам федералната фондова рента е към този момент нараснала с общо 150 базисни пункта (с 1,5%).
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР