Икономиката на Република Южна Африка страда от един от най-сериозните

...
Икономиката на Република Южна Африка страда от един от най-сериозните
Коментари Харесай

Икономиката на Южна Африка се срина

Икономиката на Република Южна Африка страда от един от най-сериозните си спадове от близо десетилетие, демонстрират данните за първото тримесечие. Това ускорява голямото предизвикателство, пред което президентът Сирил Рамафоса се изправя в опитите си да върне стопанската система на крайници.

Брутния вътрешен артикул (БВП) на страната е паднал с 2.2% за интервала от януари до март спрямо предходните три месеца.

„ След регистрирания напредък с 3.1% през последното тримесечие на 2017 година стопанската система на РЮА посрещна първото тримесечие на 2018 година със спад от 2.2%” се споделя в изказване на статистическата работа в страната.

Това е най-резкия спад за първото тримесечие от 2009 година, когато стопанската система на ЮАР спадна с 6.1%.

При съвсем всички браншове се следи спад, като най-рязък е в земеделието , където за първото тримесечие на 2018-та година се следи спад от 24.2%, като още веднъж предходният толкоз внезапен срив секторът е имал през 2009г.

През последните няколко години РЮА страда от доста муден растеж на стопанската система и доста високи равнища на безработица. Към момента безработицата в страната е 27.7%.

Президентът Сирил Рамафоса разгласи в предизборната си акция, че стопанската система ще бъде приоритет за него. Избягване на намаляването на кредитното доверие в страната също е главен приоритет на държавното управление.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР