Икономиката на Китай скоро ще бъде два до три пъти

...
Икономиката на Китай скоро ще бъде два до три пъти
Коментари Харесай

Мъск: Китайската икономика скоро ще е в пъти по-голяма от тази на САЩ

Икономиката на Китай скоро ще бъде два до три пъти по-голяма от тази на Съединени американски щати, счита американският бизнесмен и създател на SpaceX Илън Мъск.

Той означи, че " доста от дълго време " Съединени американски щати са били най-голямата стопанска система в света.

" Сега се приближаваме към обстановка, в която китайската стопанска система може да бъде два до три пъти по-голяма от тази на Съединени американски щати. Това е просто един друг свят ", сподели Мъск в изявление за видеоконференция, проведена от Wall Street Journal, съобщи БГНЕС.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Милиардерът и началник на Tesla Илън Мъск би трябвало да заплати повече...

Предприемачът добави, че огромна част от представителите на китайската власт са израснали с чувството, че стопанската система на страната е " дребна ", а с КНР се " държат безогледно ".

В същото време Мъск акцентира, че производителят на електрически коли Tesla, на който той е създател, има положителни връзки с Китай.

" Не желая да наподобява, че поддържам всичко, което прави Китай, нито пък ще кажа, че поддържам всичко, което прави Съединени американски щати или която и да е друга страна. Като цяло мисля, че се движим към един забавен и нов свят. Не бива да забравяме, че всички ние сме хора ", сподели той.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР